8.1.11

Η κοπέλα με τα λουλούδια σε καλύτερη λήψη

Το είχα δει στο ιντερνετ και το είχα ερωτευτεί. Ναι ναι ομολογώ ότι είναι βασισμένο στο σχέδιο της κεραμίστριας Μαρίας Λαλαούνη από το  Βόλο. Καμμία σχέση το δικό μου με το πρωτότυπο εννοείται, το πρωτότυπο της Λαλαούνη είναι έργο τέχνης. Ωστόσο μού έδωσε μεγάλη χαρά η ενασχόλησή μου με αυτό, γιατί μού άρεσε η ρομαντική του νότα και το απότέλεσμα ήταν αρκετά αξιοπρεπές.
Τα έργα της Μ. Λαλαούνη μπορείτε να τα χαρείτε ή και να τα παραγγείλετε στο www.lalaouni.com. Είναι υπέροχα όλα τους!!!!

Εγώ φυσικά δεν ξέρω την τεχνική της κεραμίστριας, αλλά μπορώ να σας πω για τα δικά μου βήματα:

1. Πήρα ένα ξύλο mdf ρετάλι και αφού το πασάλειψα με ατλακόλλα έστρωσα πάνω του σοουφρωτά χαρτοπετσέτες. Το έντυσα δηλαδή. Αφού στέγνωσε (1 μέρα) το ψέκασα με μπρούντζινο ακρυλικό σπρέι και το άφησα πάλι να στεγνώσει (1 μέρα).

2. Το σχέδιο το εκτύπωσα στο μέγεθος που ήθελα και αφού άνοιξα ένα φύλλο πηλού, έκοψα το σχέδιο πάνω στον πηλό.

3. Μετά ασχολήθηκα με το δεύτερο επίπεδο: φουστάνι, μαλλιά, λουλούδια κτλ.

4. Κόλλησα με ατλακόλλα το σχέδιο πάνω στο ξύλο και έβαψα την κοπέλα με ακρυλικά και διάφορες πατίνες...

13 comments:

  1. Έγινε υπέροχο!Τα χρώματά σου μου άρεσαν πολύ.
    Είδα τη δουλειά της Λαλαούνη-εκπληκτική-ευχαριστώ για την πρόταση.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Τέλεια δεν είναι τα έργα της;;; Ίσως εγώ παραείμαι ρομαντική, αλλά με τρελαίνουν οι κοπέλες της με τα λουλούδια!!!

    ReplyDelete
  3. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει παρθενογέννεση στην τέχνη! Κάθε έργο, όσο ίδιο και να δείχνει, είναι πάντα ξεχωριστό!! Σημασία έχει να το κάνεις δικό σου, να αποτυπώνεις σε αυτό τη δική σου τεχνική, τη δική σου προσωπικότητα!! Εσύ τα κατάφερες όλα αυτά και με το παραπάνω!!! Μπράβο Κωνσταντίνα!!!

    ReplyDelete
  4. Αααα.... Ευχαριστώ πολύ Κική μου... Δεν συμφωνώ βέβαια απόλυτα, θεωρώ ότι είναι εμπνευσμένος αυτός που αρχικά έχει μία ιδέα... Το τι μπορεί να κάνει κάποιος άλλος με αυτήν την ιδέα είναι και αυτό καταπληκτικό, όμως η πρώτη σύλληψη είναι πάντα η πρώτη σύλληψη... Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ!!!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ!!!!!!!!!
    ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ.
    ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ

    ReplyDelete
  6. καλο μεσημερι Κωνσταντινα!!εχεις χρυσα δαχτυλακια και φτιαχνεις τελεια πραγματακια!!!!με το αλουμινοχαρτο ξετρελαθηκα!!

    ReplyDelete
  7. Κωνσταντίνα μου, καλησπέρα. Μόλις σε ανακάλυψα - από την Ανεράιδα και ξετρελάθηκα με την κοπέλα σου, είναι φανταστική. Σου γράφω βιαστικά γιατί έχω να "ξεσκονίσω" ολόκληρο το ιστολόγιό σου!
    Τρέχω...
    Φιλία

    ReplyDelete
  8. γεια σου κωνσταντινα.........ειμαι και γω φετινη μαθητρια της σοφιας.....εξω ξετρελαθει με τα μαθηματα της!!!!!!!!!!!!!!!!!φτιαχνεις πολυ ωραια πραγματα μπραβο και παλι μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!φιλιααααααααααααααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευχαριστώ... θα βρεθούμε σε καμμιά έκθεση τότε... χαχχαχα

      Delete
  9. Το κάτι άλλο! Όταν λες πηλό, εννοείς αυτόν που βρίσκουμε και στα βιβλιοπωλεία ή κάτι άλλο; (Είμαι πολύ ερασιτέχνης αλλά μ' αρέσουν αυτές οι δημιουργίες. Θέλω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω, οι γνώσεις μου όμως περιορίζονται στις χειροτεχνίες με τα παιδιά μου)

    ReplyDelete
  10. Κοίτα εδώ, Κωνσταντίνα http://mazi-xeri-xeri.blogspot.gr/2012/09/blog-post_11.html

    ReplyDelete
  11. Είναι ωραιότατες οι δημιουργίες της Μαρίας Λαλαούνη. Μόλις βρήκα τον χρόνο να τις κοιτάξω αλλά δεν είδα και οι δικές σου να υστερούν σε κάτι.

    ReplyDelete
  12. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα έργα σου! Ήθελα να σε ρωτήσω η ατλακόλ την θεωρείς εξαιρετικά δυνατή κόλλα? θέλω να φτιάξω για μια γειτόνισσα μου ένα πίνακα θα κολλήσω ένα δέντρο από πηλό κ καποια άλλα στοιχεία μεταλλικά. Εώς τώρα δούλευα με πιστόλι σιλικόνης όμως η κυρία θα το βάλει πάνω από καλοριφέρ οπότε χρειάζομαι άλλη λύση!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?