24.1.11

Νεραϊδούλα

And because the true crafter never sleeps... να άλλη μια φατσούλα, νεραϊδούλα τώρα...
Σας είπα ότι με τη γυψογάζα έκανα πολλές φατσούλες ίδιες που ξαπλώνουν τώρα πάνω στο γραφείο μου και με κοιτούν. Έτσι λοιπόν θα δείτε μερικές ακόμα μέχρι να τελειώσουν :).




Έβρεξα λοιπόν τη γυψογάζα, τη στράγγιξα λίγο και την έστρωσα σε δυο στρώσεις πάνω σε καλούπια πλαστικά που αγόρασα από το βιβλιοπωλείο. Αυτά στέγνωσαν πολύ γρήγορα και με χάζευαν. Το πρώτο έγινε ο ανάσκελος κολυμβητής, το δεύτερο τώρα που είναι ίδιο με το πρώτο σε φάτσα, έγινε νεραϊδούλα.
Άλειψα με ατλακόλ έναν μικρό καμβά και έστρωσα πάνω του σουφρωτά ένα κομμάτι βαμβακερό πανί. Πέρασα άλλο ένα στρώμα ατλακόλ και περίίίμενα...
Όταν στέγνωσε ψέκασα με λιλά ακρυλικό τον καμβά και τις ακμές που προεξείχαν τις έβαψα με ασημί ακρυλικό για να τονιστούν οι πιέτες. Μετά έβαψα την κοπέλα. Επειδή η βάση δεν ήταν σκληρός γύψος, αλλά μόνο γάζα, έτρεξαν λίγο τα χρώματα, αλλά δεν πειράζει καθόλου. Μετά την κόλλησα στον καμβά της, και πρόσθεσα κι ένα κομμάτι σύρμα επάργυρο, τυλιγμένο γύρω από ένα πινέλο για να σγουρίνει, μια πεταλουδίτσα ασημί και μία λιλά χάντρα... Έτοιμο λοιπόν και το δεύτερο φατσουλίνι. Από το ίδιο καλούπι με τον κολυμβητή, όμως τόοοοσο διαφορετικό. Και τόσο εύκολο στην εκτέλεση... Φιλάκια για λίγο, γιατί δεν θα αργήσω να επανέλθω... χαχαχα... όπως θα έχετε καταλάβει εν τω μεταξύ, είμαι καθαρόμαιμη craft addict, craft junkie, craftaholic και όπως αλλιώς θέλετε... τα δέχομαι όλα....φιλιάααααα

14 comments:

  1. Ένα εξίσου θαυμάσιο έργο σου όπως και τα προηγούμενα! Συγχαρητήρια!

    ReplyDelete
  2. Unbelievable! I am delighted with the result!!

    ReplyDelete
  3. Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα! Συγχαρητήρια!

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραίο κι αυτό! Ειδίκα οι φωτοσκιάσεις είναι τέλειες, μονο οι κόρες των ματιών ίσως ήθελαν λίγο περισσότερο χρώμα.

    ReplyDelete
  5. Είναι πολύ όμορφη και αυτή, έχεις πετύχει μέχρι και τα φρύδια!!Το μόνο που με χάλασε λίγο είναι τα μάτια όταν έκανα Zoom.Ίσως να κάνω λάθος και να μη φαίνεται καλά από τη φώτο. Άντε θα περιμένω και τις επόμενες!

    ReplyDelete
  6. Την έχεις κάνει πολύ όμορφη και πρωτότυπη, δε φαίνεται ότι έχει βγει από καλούπι δηλαδή... Τα μάτια θα μπορούσες να της τα βγάλεις (πώς ακούστηκε αυτό;;)αν κι εγώ τα προτιμώ έτσι όπως τα ζωγράφισες....ίσως να προσθέσεις λίγο χρωματάκι ακόμα....Συνολικά, είναι πολύ όμορφη και πολύ καλοβαμμένη....

    ReplyDelete
  7. A... γεια σου συμπεθέρα!(Απ'ότι είδα μας ταιριάζουν και στις ηλικίες!!!!!)Τι όμορφα πράγματα είναι αυτά που βλέπω???Είσαι φοβερή!Μπράβο σου,χίλια μπράβο σου αξίζουν Κωνσταντίνα μου!!!

    ReplyDelete
  8. Αν πω υπέροχο θάναι λίγο!!!!!!!!!Μπράβο!!!!!!!!
    Μου άρεσε υπερβολικά!και πάλι μπράβο!!!Τόπα εγώ ότι η συνέχεια κρύβει εκπλήξεις!!!!Στα μάτια μάλλον πρέπει να βάλεις κόρη.Δες το ένα που έχει κάτι άσπρα στίγματα.Είναι πιό γλυκό σε έκφραση!Φιλάκια!!!...και ανυπομονούμε!

    ReplyDelete
  9. Ξέχασα να σου πω ότι το πρόσωπο είναι πολύ όμορφα βαμμένο και γενικά έχει όμορφα χρώματα!!και μία απορία.Πως κάλυψες τις τρυπούλες από τη γαζα στο πρόσωπο?????

    ReplyDelete
  10. Χαχαχαχα κορίτσια έχετε δίκιο για τα μάτια, τώρα που τα βλέπω στο ζουμ, αλλά η αλήθεια είναι ότι η φατσούλα είναι μικρή σαν μανταρινάκι κι εγώ κατάλαβα φτιάχνοντάς την ότι έχω σίγουρα πρεσβυωπεία, γιατί δεν έβλεπα τίποτα. Ναι ναι θα το παραδεχτώ ότι μάλλον πρέπει να με εξετάσει οφθαλμίατρος για πρεσβυωπεία!!!! Σνιφ σνιφ!!
    Ευχαριστώ όλες σας για τα καλά σας λόγια... Φιλάκιαααα

    ReplyDelete
  11. Χρυσάνθη μου, η γυψογάζα άμα βραχεί λειαίνεται εύκολα με τα δάχτυλα.Βέβαια είναι αλήθεια πως την πέρασα μ'ένα πλατύ πινελάκι με μια ελαφριά στρώση άσπρο ξυλόστοκο. Είναι πολύ μικρούλα η φατσούλα κι έτσι δεν έχει πολύ δουλειά...

    ReplyDelete
  12. Ίσως είναι ο μοναδικός εθισμός που μόνο καλό μπορεί να σου κάνει... και σε εμάς το ίδιο!!!!
    Είναι πολύ όμορφη η δημιουργία σου!!! Ένα μεγάάάάλο μπράβο κι από μένα!!! Keep crafting...

    ReplyDelete
  13. Πολύ όμορφη μάσκα και πρωτότυπη!

    ReplyDelete
  14. Έχεις τρομερό χέρι!! Συγχαρητήρια!!!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?