8.1.11

σπιτάκια με στριφογυριστά δεντράκια

Άλλο ένα κάδρο που έκανα πριν εβδομάδες, αλλά δεν είχα φωτογραφήσει παρά μόνο στον τοίχο της έκθεσης στο πολιτιστικό κέντρο. Είναι η τεχνική που έχουμε πει με το πιστόλι σιλικόνης, το αλουμινόχαρτο και τη σινική μελάνη. Είναι αρκετά χαρούμενο σε σχέση με το πρώτο που έκανα, αν και την έχει λίγο τη μαυρίλα του... χαχαχαχα

5 comments:

  1. Φιλεναδα...καλά σε ...έκανα να βγάλεις το βελονάκι....εγώ που ξετρελάθηκα με αυτούς τους πίνακες...πως θα τους φτιάξω?
    είναι δύσκολο να γίνουν?
    .. δεν έχει καθόλου ...μαυρίλα είναι πολύ όμορφο!!!

    ReplyDelete
  2. Άλλο ένα θαυμάσιο έργο σου!Μ΄αρέσει η μαυρίλα,που λες,κατεβάζει λίγο τους τόνους των χρωμάτων.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Φίλη Ρία, όχι δεν είναι καθόλου δύσκολα... Αρκεί να έχεις βρει ένα ωραίο σχέδιο και να έχεις πιστόλι σιλικόνης... Αφού ζωγραφίσουμε το σχέδιό μας επάνω στον καμβά το περνάμε όλο το σχέδιο με το πιστόλι σιλικόνης και το αφήνουμε να κρυώσει. Το περνάμε όλα μ'ένα στρώμα καλό ατλακόλα και κολλάμε προσεκτικά και λίγο πλούσια επάνω στο σχέδιο ένα μεγαλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το στρώνουμε με το χέρι ή μ'ένα βρεγμένο πανί ώστε ν'αναδειχτούν όλες οι λεπτομέρειες που θέλουμε.
    Πασαλείβουμε μ'ένα πολύ λεπτό στρώμα ταλκ, φυσάμε, και μετά χρωματίζουμε όόόλο το σχέδιο με μαύρη σινική μελάνη... Αφήνουμε να στεγνώσει καλά και μετά μ'ένα ελαφρά νωπό πανί τρίβουμε λίγο τα σημεία που προεξέχουν. Αυτά αποχρωματίζονται. Μ'ένα πινελάκι τα πασαλείβουμε προσεκτικά με ταλκ πάλι, φυσάμε να φύγει η υπερβολική σκόνη και μετά βάφουμε με όσα χρώματα σινικής μελάνης θέλουμε. Μπορούμε και με ακρυλικά, αλλά δεν θα διατηρηθεί η διαφάνεια... Τέλος ψεκαζουμε 1-2 φορές με διάφανο σπρέι βερνίκι και αφού στεγνώσει είναι έτοιμο!!!! Καλή ενασχόληση!!! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  4. Αυτό Κωνσταντίνα- Ντίνα είναι πραγματικό έργο τέχνης,τί διαστάσεις έχει όμως?

    ReplyDelete
  5. Α ευχαριστώ Ολυμπία μου. 30x40 είναι νομίζω...

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?