1.2.11

maska bordeux bronze




 Αυτή είναι μία μάσκα γύψινη. Φτιαγμένη δηλαδή με γύψο μέσα σε καλούπι. Την δούλεψα σε τρεις φάσεις:
Φόντο: Σ'ένα ρετάλι κομμάτι mdf κόλλησα πανω σουφρωτά χαρτοπετσέτες και πέρασα από πάνω ένα στρώμα Gesso primer και το άφησα να στεγνώσει. Όταν στέγνωσε πολύ καλά το ψέκασα με μεταλλικά σπρέι δυο χρώματα, με μπρονζέ και χρυσαφί. Και... το άφησα να στεγνώσει.

Μάσκα Μέσα σ'ένα αγοραστό πλαστικό καλούπι  μάσκα, έριξα έναν αραιό χυλό γύψου καλλιτεχνίας, που προμηθεύτηκα για 0,60 € από τα σιδηρικά. Τη μάσκα την είχα αγοράσει 3,55 € από βιβλιοπωλείο. Το καλούπι το είχα αλείψει πρώτα με βαζελίνη για να ξεκαλουπώνεται πιο εύκολα. 

Μετά από κανένα δίωρο ξεκαλούπωσα και το άφησα λίγο να ξεκουραστεί. Κατόπιν το ψέκασα με μπρονζέ μεταλλικό σπρέι (το αγαπημένο μου!). Και... το άφησα να στεγνώσει.

Ύφασμα: Σ'ένα τάπερ από τυρί έριξα 1 φλυτζανάκι νερό και τη διπλάσια ποσότητα ατλακόλλα. Βούτηξα μέσα το κομμάτι ύφασμα, το οποίο και αυτό ήταν κουρτινορετάλι. Το ζούμπιξα, το ανακάτεψα, το ξαναζούμπιξα για να βραχεί παντού. Μετά το έστιψα.



Τελική συναρμολόγηση: Κόλλησα με ατλακόλλα το πρόσωπο πάνω στο mdf. Πήρα το νωπό, στυμμένο ύφασμα και το τοποθέτησα γύρω από το πρόσωπο έτσι όπως ήθελα να είναι, με κίνηση προς τα αριστερά. Ζούλιξα, πάτησα, κράτησα και... το άφησα να στεγνώσει. Α! Πάνω από το μέτωπο στερέωσα χάρτινα λουλουδάκια, που δεν θυμάμαι από πότε τα είχα. Πρέπει να ήταν από βάφτιση παιδιού μου.

Όταν στέγνωσε και έγινε πολύ σκληρό, έβαψα τις πτυχές σε χρώμα πάλι μπρονζέ μ'ένα πλατύ πλακέ πινέλο.



Έχει διαστάσεις 35 εκ. x 20 εκ. και το κρέμασα στον τοίχο.

32 comments:

  1. Μ'αρέσειιιιι!!!Πολύ θεατρική!!!Πότε προλαβαίνεις βρε συνάδερφε;;;3 παιδιά, σχολείο και μάσκες με πολλή δουλειά!σε θαυμάζω!

    ReplyDelete
  2. Κλέβω από ύπνο.... χαχαχα. ευχαριστώ πάντως. Δεν έχουν και τόσο πολλή δουλειά. Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση και δεν διαβάζω τίποτα... άρα ξεπερισσεύω λίγο χρόνο...

    ReplyDelete
  3. κάποιον μου θυμίζεις...χαχα

    ReplyDelete
  4. Κωνσταντίνα,μ΄αρέσει σε όλα!
    Στα χρώματα,στην υφή,στην κίνηση του υφάσματος.
    Μάζευε,μάζευε,χρειάζονται όλα τελικά.
    Καλό μήνα-φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Κωνσταντίνα μου γλυκειά,
    κι΄άλλη φορά σου έχω εκφράσει τον θαυμασμό μου για τα καλλιτεχνήματα που κάνεις με αριστοτεχνικό τρόπο, όπως και το ότι προλαβαίνεις πολλά πράγματα μαζί ενώ είσαι μανούλα και εργαζόμενη.Ολες οι μάσκες σου ήταν εξαιρετικές !Λυπάμαι μόνο που λόγω πίεσης που έχω το διάστημα αυτό αργώ να σας επισκεφτώ .Δεν σας ξεχνώ όμως!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  6. Είναι τόσο όμορφη η κατασκευή σου και τόσο θεατρική! Μου αρέσει η κίνηση του υφάσματος πάρα πολύ!!!

    ReplyDelete
  7. Μου αρέσουν πολυ τα χρώματα,είναι πολύ όμορφη μπράβο κοριτσάκι,πότε κοιμάσαι όμως?φαντάζομαι ότι ακόμα και όταν κοιμάσαι σκέφτεσαι το επόμενο έργο σου.ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!!

    ReplyDelete
  8. Ουάου!!!Το καλύτερο που έχω δει μέχρι τώρα!!!Μου αρέσει το ύφος,το χρώμα,το ύφασμα...όλα!Χίλια μπράβο!

    ReplyDelete
  9. Πανέμορφη η δημιουργία σου!!!! Μπράβο σου!!! Καλημέρα και καλό μήνα!!!

    ReplyDelete
  10. Λοιπόν αυτό είναι το αγαπημένο μου απο όλα τα πρόσωπα που έφτιαξες!!!! (Καλλιτεχνικό γύψο παίρνω κι εγώ απο το χρωματοπωλείο με 0,3 το κιλό!!!! )

    Φιλιαααααααα

    ReplyDelete
  11. !!!!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Φανταστικό!
    Μου αρέσει πάρα πολύ!!
    Καλό Μήνα!
    και μεγια τις αλλαγές!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  13. Καλημέρα, καλό μήνα, άλλη τεχνική αλά εξ ίσου ωραία και αυτή η μάσκα.Αλλά πολύ ζούληγμα έπεσε παιδάκι μου.

    ReplyDelete
  14. Κορίτσια, νά'στε καλά ολες!!! Όντως έχει τα καλά της η τεχνική με το γύψο και τα καλούπια... Βγαίνει πιο λείο αποτέλεσμα χωρίς λάθη...
    Το ύφασμα στάθηκε πολύ ωραία με την αραιωμένη ατλακόλλα. Δεν το περίμενα. Θέλω να δοκιμάσω και με άλλα υφάσματα, πέρα από οργάντζα.

    ReplyDelete
  15. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ!ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ!!
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ!!!
    Α! ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΓΑΖΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΚΟ ΜΗΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!

    ReplyDelete
  16. Ωραίες ιδεες βλέπω εδώ μέσα! Λοιπόν, κι εγώ αυτές τις μέρες δουλεύω με μάσκες γύψινες σε καλούπια (για τα παιδιά στο σχολείο, χεχε). Και για να δεις τι πληρώνουμε στην επαρχία, το ίδιο καλούπι, το πήρα 9.5 ευρώ... Έκανα μάσκα με και χωρίς βαζελίνη. Δεν είδα καμία διαφορά στο ξεκαλούπωμα και η χωρίς βαζελίνη, βγαίνει πιο λεία. Δοκίμασε να κάνεις μία χωρίς, αν και σίγουρα έχεις δοκιμάσει. Πολύ εντυπωσιακή η μάσκα σου!

    ReplyDelete
  17. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ...ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ....

    ReplyDelete
  18. ΠΟΛΥΥΥΥ ΟΜΟΡΦΗ ΜΠΡΑΒΟ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΜΠΡΑΒΟ ΞΑΝΑ

    ReplyDelete
  19. Φίλες μου, ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σας λόγια, αλλά και για τις συμβουλές που μού δίνετε. Θα τα δοκιμάσω όλα, να είστε σίγουρες. Κική, δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλούπι και να έχει τόσο μεγάλη διαφορά... μήπως είναι άλλο υλικό το δικό σου;;;;; Θα δοκιμάσω και χωρίς βαζελίνη και θα σου πω. Lourdi η συμβουλή σου καταχωρίστηκε και θα δοκιμαστεί εντός των ημερών... Χαίρομαι που σας άρεσε... Καλό μήνα σε όλες και καλές χειροτεχνίες!!!!

    ReplyDelete
  20. Έχεις απίστευτο ταλέντο Κωνσταντίνα μου,μπράβοοοοο!!!Κάθε φορά με εκπλήσεις ευχάριστα με τις όμορφες δημιουργίες σου!!!

    ReplyDelete
  21. Τι όμοργη που είναι και τα χρώματα που διάλεξες είναι τα αγπημένα μου.Μπράβο!

    ReplyDelete
  22. Στο μόνο που βλέπω να διαφέρει, είναι το εξωτερικο οβαλ κομματι. Εμένα δεν έχει. Ίσως να είναι και άλλη μάρκα, αλλά εδώ, έτσι είναι οι τιμές...

    ReplyDelete
  23. Kiki μου σίγουρα θα έχουν διαφορά. Η δικιά μου είναι από υλικό που πολύ εύκολα σπάει. Έχω κι άλλα καλούπια πιο ποιοτικά που τα πήρα 12 €. Εντάξει σίγουρα στο νησί θα είναι ακριβότερα, αλλά δεν νομίζω να είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά!!! Φιλιά

    ReplyDelete
  24. Είναι πραγματικά πολύ όμορφη δημιουργία! Μου άρεσε ιδιαίτερα η κίνηση στο ύφασμα που "ντύνει" τη μάσκα και φυσικά η επιλογή του χρώματος. Το μπρονζέ είναι κι εμένα από τα γαπημένα μου.

    ReplyDelete
  25. Κωνσταντίνα το ταλέντο σου είναι μοναδικό! οι μάσκες με ξετρέλαναν! μπράβο!

    ReplyDelete
  26. Γεια σας ευχαριστώ για την επίσκεψή μου blog. Μάσκες είναι όμορφη

    ReplyDelete
  27. predivna maska:)).....posebno mi se sviđa tjanina,izgleda divni i daje notu tajantvenosti:))...
    puno pozdrava iz hrvatske:))....
    M....

    ReplyDelete
  28. Κωνσταντίνα σου πρότεινα στην απάντηση του σχόλιού σου να σου στείλω εγώ τη χαρτοπετσέτα μακκουήν αν θέλεις,δεν ξέρω αν το είδες!Πάντως έλα μια βόλτα ούτως ή άλλως σε πειμένει κάτι πολύχρωμο με αγάπη...

    ReplyDelete
  29. Καταπληκτική!!!!!!!! πάρα πολύ ωραία δουλειά

    ReplyDelete
  30. πανεμορφη η μασκα που εφτιαξες..νομιζω θα επιχειρησω κι εγω κατι τετοιο..τελεια η ιδεα με τις χαρτοπετσετες που εβαλες για να φαινονται οι πτυχες!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  31. Τις λατρεύω τις βενετσιάνικες μάσκες κι αυτή είναι πάρα πολύ όμορφη!!!

    ReplyDelete
  32. Παρα πολυ ωραια δημιουργια..αλλα εχω μια ερωτηση. το υφασμα μετα το εβαψες??η αυτο ηταν το χρωμα του απο την αρχη??

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?