24.1.11

Medousa mask

Είπαμε λοιπόν ότι εγώ αυτές τις μέρες... μόόνο μάσκες... Αυτή λοιπόν είναι μια μάσκα από άσπρο αυτοξηραινόμενο βαρύ πηλό, ντίζα χρυσή και διάφορες πράσινες και κόκκινες πέτρες...

Άνοιξα με τον πλάστη ένα φύλλο πηλού γύρω στο 1 και λίγότερο εκατοστό πάχος. Σχεδίασα επάνω με το κοπίδι το περίγραμμα του προσώπου και τις θέσεις περίπου όπου ήθελα τα μάτια, τα φρύδια, τη μύτη και το στόμα.

Με τα κομματάκια που περίσσεψαν από γύρω γύρω έφτιαξα φρύδια, μύτη, στόμα και τα λείανα όλα με τα δάχτυλα και νερό. Στη συνέχεια δούλεψα λίγο τις λεπτομέρειες με σπατουλίτσες πλαστελίνης. Τα βλέφαρα, τη μύτη, τα χείλη.

Κατόπιν τοποθέτησα τη μάσκα πάνω στη ράχη ενός χοντρού πλαστικού σωλήνα απορροφητήρα για να πάρει τη γυριστή της μορφή. Το άφησα δυο εικοσιτετράωρα να στεγνώσει καλά. Το γύριζα που και που για να στεγνώσει κι απ'τις δυο πλευρές ομοιόμορφα.


Όταν επιτέλους στέγνωσε, το έβαψα με ακρυλικά χρώματα. Χρησιμοποίησα ώχρα και κάτι σαν μουσταρδί, μίξη της στιγμής με ό,τι ώχρα περίσσεψε και καφέ και κόκκινο νομίζω, αλλά γι'αυτό δεν είμαι και πολύ σίγουρη... χαχαχα
Στο κεφάλι της έκανα τρύπες για να περάσω τη ντίζα με τις χάντρες αργότερα.

Τύλιξα τη ντίζα σφιχτά γύρω από ένα πινέλο για να σγουρίνει και την πέρασα από τις τρυπούλες όπου τη στερέωσα. Πέρασα και μερικά χαντράκια για να δώσω λίγο χρώμα.

Όταν τελείωσε το πέρασα όλο ένα χέρι βερνίκι διάφανο ματ.
Ελπίζω να μην βαρεθήκατε την εμμονή μου με τα πρόσωπα και τις μάσκες αυτή τη βδομάδα... Πιστεύω θα μού περάσει... Φιλιάάάά

16 comments:

  1. Χα χα, αυτή μου μοιάζει!Έτσι είναι κι εμένα τα μαλλιά μου κάθε πρωί!
    Θα την φτιάξω, μιας που δε θέλει και καλούπι, και θα'χω το πορτραίτο μου.

    ReplyDelete
  2. Χαίρομαι που κάτι που έφτιαξα επιτέλους μοιάζει με κάποιον... Φτιάξτην και ανάρτησέ την... Είναι διασκεδάστική η διαδικασία και θέλει μόνο μία συσκευασία πηλό των 500γρ... Φιλιάαααα

    ReplyDelete
  3. πολυ καλη δουλεια!Λατρευω τις μασκες που ειναι ιδιατερες...Θα μου αρεσε επισης και σκετη.Μπραβο Κωνσταντινα!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Μπράβο Κωνσταντίνα μου!!! Είναι πολύ πρωτότυπη και νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο από τις μάσκες που γίνονται σε καλούπια! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!! Πάντως εμένα πιο πολύ σε Διόνυσο μου φέρνει, παρά σε Μέδουσα... όπως και νά ΄χει είναι πανέμορφη!!!

    ReplyDelete
  5. Κυρία, κυρία τι είπαμε ότι είναι η ντίζα, γιατί έλειπα εκείνη τη μέρα από το μάθημα;

    ReplyDelete
  6. χαχαχα Το Διόνυσο τον φαντάζομαι με πιο έκφυλη φάτσα.
    Ντίζα είναι το ατσαλόσυρμα, το πουλάνε στα χαντραδικα σε διάφορα χρώματα και χρησιμοποιείται για κοσμήματα....
    Ευχαριστώ κορίτσια, φιλιάάάάά

    ReplyDelete
  7. καλά εμένα φαντάζομαι δύσκολα θα μου πετύχαινε κάτι τέτοιο!ζηλεύω την όρεξή σας!!είναι τέλεια!

    ReplyDelete
  8. Γλυκειά μου Κωνσταντίνα να βαρεθούμε?????Πως και πως περιμένουμε την συνέχεια !!!!!!!!Είναι τόσο όμορφες οι μάσκες σου όλες!Μπράβο!!!!Ιδιαίτερη και αυτή!!!!!!

    ReplyDelete
  9. ΥΠΕΡΟΧΗΗΗΗ!!!ΑΡΓΗΣΑ ΒΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΙΩΣΗ..ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ!!ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΙΩΣΕΙΣ.

    ReplyDelete
  10. Ευχαριστώ κορίτσια για τις καλές σας κουβέντες... nells μου, δεν ξέρω έυκολα ή δύσκολα, πάντως θα πετύχαινε... Χρυσάνθη σ'ευχαριστώ είσαι πάντα πολύ καλή. Lourdi lourdaki περαστικά σου! Ξεκουράσου όσο μπορείς και γρήγορα πάλι στα πόδια σου.
    Κορίτσια, φιλιάάάά

    ReplyDelete
  11. Όλες έχουμε κάποιο κόλλημα με κάτι. Το δικό σου αυτή την εποχή είναι οι μάσκες . Μην σε νοιάζει. Φτιάξε όσες θες και εμείς εδώ είμαστε. Θα σε περιμένουμε μέχρι την τελευταία και ακόμη......

    ReplyDelete
  12. Υπέροχη δουλειά! Μπράβο σου!

    ReplyDelete
  13. πολυ καλη! Καλως σε βρηκα Κωσταντινα! Χαιρετισμους απο μια σαλονικια που ζει πλεον στα Χανια!

    ReplyDelete
  14. Ευχαριστώ κορίτσια paracelsos cooks, Βάνα και Μαρία για τα καλά σας λόγια. Όντως μιλάμε για δυνατό κόλλημα.... Βενζινόκολλα.... χαχαχαχαχα Θα κάνω μερικές ακόμα και θα ολοκληρώσω.
    Καλώς την την Μαρία από τα Χανιά, να περνάς να σε βλεπουμε....

    ReplyDelete
  15. Απλά Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!!Έχω πάθει πλάκα είναι όλες τέλειες!!!Συγχαρητήριααααα!!!!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?