7.2.11

Η καλή εβδομάδα από την αρχή φαίνεται.... (ελπίζω...)

Σήμερα πήρα άδεια από τη δουλειά γιατί ο μεσαίος μου γιος τα μεσάνυχτα εντελώς ξαφνικά άρχισε να σφαδάζει στον πονόκοιλο και να κάνει ακατάσχετους εμετούς.  Λέρωσε τα πάντα, κι έτσι, από φόβο μην έχει τίποτα σοβαρό κι από έλλειψη κλίνης, κοιμηθήκαμε εκείνος στον καναπέ κι εγώ στο πάτωμα ακριβώς δίπλα του. Επειδή η γκαντεμιά δεν έχει τέλος, όλοι οι παππούδες μας σήμερα κάτι έχουν, γρίπη, ενδοσκόπιση, καρδιολογική εξέταση... Άγχος λοιπόν επί 1000!!!!!
Ανοίγοντας λοιπόν τον υπολογιστή μού έδωσε μεγάλη χαρά το υπέροχο, πολύχρωμο, αισιόδοξο  βραβείο που μού έδωσε η γλυκειά και δημιουργική Διασκέσις.... Κι εκεί που ήμουν μες στα κακά μου νεύρα και το αποπνικτικό άγχος,  ήρθαν όλα πάλι στη θέση τους και ηρέμησα. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, γλυκειά μου Διασκέσις.... Σού εύχομαι ό,τι καλύτερο!!



Οι κανόνες του βραβείου αυτού επιβάλουν να γράψω για 10 πράγματα που μου αρέσουν! Αρχίζω λοιπόν:

1.     Η ονομασία που θα έδινα στον εαυτό μου είναι art-hacker, γιατί λατρεύω να ξεσηκώνω τεχνικές   και να φτιάχνω κάτι που είδα και μου άρεσε. Δεν έχει σημασία αν είναι ζωγραφική, χειροτεχνία, εργόχειρο, μαστόρεμα, φυλλάδιο για το σχολείο, κούρεμα αγορίστικο ή ό,τι άλλο. Σημασία έχει να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω ίδιο...

2.     Μ'αρέσουν όλες οι χειροτεχνίες γενικότερα είτε έχει να κάνει με πινέλο, είτε με σπάτουλα, είτε με σφυρί και πριόνι, είτε με βελονάκι, κλωστές, υφάσματα, χαρτί, κατσαρόλα.... Ό,τι ό,τι μπορεί να φτιαχτεί με τα χέρια το λατρεύω!!! Δεν είναι το ίδιο με το νούμερο 1... Στο σημείο ένα είχε σημασία το ξεπατίκωμα της τεχνικής. Εδώ τώρα έχει σημασία η δημιουργία...

3.     Λατρεύω να είμαι και να κάνω πράγματα με την οικογένειά μου, ακόμα κι αν αυτό πολλές φορές εμπεριέχει πολλές εντάσεις!!! :))))

4.     Μ' αρέσει όταν στο σχολείο πάνε όλα έτσι όπως περίπου τα προγραμμάτισα.

5.     Αγαπώ να ξεφυλλίζω παλιά περιοδικά χειροτεχνίας της μαμάς μου ή και της γιαγιάς μου. Δεν τα χορταίνω!!!! Μπορώ να ξεφυλλίσω ένα περιοδικό τριάντα φορές και να μην το έχω χορτάσει ακόμα.

6.     Αγαπώ να σκαλίζω μέσα σε μπαούλα όπου υπάρχουν πολύχρωμα ρετάλια, κλωστές, κουβάρια, βελονάκια, κορδέλες και κουμπιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,  είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο!!!

7.     Είμαι ευτυχισμένη όταν όλα στις ζωές των ανθρώπων που αγαπώ πάνε καλά!!!!

8.     Αγαπώ πολύ τον μικρό μου λουλουδόκηπο και τον μικρό μου λαχανόκηπο. Δεν είμαι ακόμη έμπειρη κηπουρός, αλλά ακόμα και οι αποτυχίες μου μού δίνουν μεγάλη χαρά.

9.     Μ'αρέσει να ξεφυλλίζω σελίδες στο διαδίκτυο. Αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης και επικοινωνίας και έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.... Εδώ κι ένα μήνα περίπου που ανακάλυψα και τα blogs, ο εθισμός μου χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο... :))))

10.    Αγαπώ πολύ να έχω τα παιδιά μου στην αγκαλιά  μου και να χαλαρώνουμε. Πράγμα που συμβαίνει δυστυχώς πολύ σπάνια, γιατί τα δικά μου παιδιά δεν αντέχουν παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα στο ίδιο σημείο.

Και τώρα συνηθίζεταινα δώσω το βραβεία σε άλλα δέκα blogs που αγαπώ. Αυτό είναι αλήθεια πάρα πολύ δύσκολο, γιατί τα blogs στα οποία έχω αδυναμία είναι πολύ πολύ περισσότερα από δέκα. Τέλος πάντων θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα ξεχωρίσω δέκα για σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν αγαπώ το ίδιο και τις υπόλοιπες φίλες μου. Αγαπώ, εκτιμώ και λατρεύω να χάνομαι στις σελίδες όλων σας:

1.     Στη Σταυρούλα με το "Χειροτέχνημα" λάτρεψα τις υπέροχες σφραγίδες της αυτές τις μέρες....

2.     Στην Ολυμπία με τα "Χειροποίητα κοσμήματα" , γιατί μ'αρέσει η φρεσκάδα αυτών που φτιάχνει.


3.     Στη Βίκυ και το "handmade by Vicky" για τα καταπληκτικά felt της που με τρελαίνουν.

4.     Στην Artvicky για τις όμορφες δημιουργίες που ανάρτησε που μού άρεσαν όλες πάρα πολύ...

5.     Στη Χριστίνα και το Chriso's Creations για την ποικιλία και πρωτοτυπία των δημιουργημάτων της.

6.     Στη Λαμπρινή και το "Λαμπρούκα" για την κοριτσίστικη και ρομαντική νότα των αναρτήσεών της.

7.     Στο ArtatHome γιατί λάτρεψα τις οδηγίες για τις καταπληκτικές παπαρούνες!!

8.     Στις Συνταγές της καρδιάς για το πολύ χρηστικό ευρετήριο συνταγών.

9.     Στην Ανεράιδα που πάντα έχει κάποια ανάρτηση που με κάνει να μην μπορώ να ξεκολλήσω.

10.    Στη Μαρία και το handmadeart για την υπέροχη έμπνευση που είχε με τα παραμυθένια της σπιτάκια.



Κι όση ώρα η μανούλα έχει γυρισμένη την πλάτη της και ασχολείται με την τεράάάστια ανάρτησή της, ο μικρός μου άρρωστος ασχολείται με την ζωγραφική...






Αυτά προς το παρόν. Την αγάπη μου και τα φιλιά μου σε όλες. Καλή δημιουργική εβδομάδα χωρίς προβλήματα και στενοχώριες σας εύχομαι...




15 comments:

  1. ΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΡΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ReplyDelete
  2. Καταρχήν, περαστικά σε όλους και γρήγορη ανάρρωση!
    1,2,5,6,7,9 ΣΥΜΦΩΝΩ και επαυξάνω!
    Φαίνεται πως έχουμε πάρα πολλά κοινά! :-)

    ReplyDelete
  3. Κωνσταντίνα μου, ευχαριστούμε πολύ πολύ για το βραβείο!!! θα περάσει το Λενιώ μας που κανει τις δημοσιες σχέσεις του μπλοκ μας (χιχιχιχιχι!!) για τα σχετικά !!!

    περαστικά στον γλυκό μικρό ζωγράφο ! πιάνει το χέρι του !!

    φιλια πολλά και καλή βδομάδα

    ReplyDelete
  4. Κωνσταντίνα μου δεν έχω λόγια για να σε ευχαριστήσω για το βραβείο ,είναι πολύ σημαντικό για μένα αφού έρχεται από εσένα που όπως και να το κάνουμε βρε παιδί μου είσαι άπαιχτη ,σε όλα,και έρχεται σε μια πολύ δύσκολη μέρα και για μένα καθώς και ο δικός μου γιος σήμερα είχε πόνο στην κοιλιά και αναγκαστήκαμε να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις και είμαστε σε αναμονή.Όσων αφορά για τον μικρό σου τί να πω ,καταρχήν είναι κούκλος έστω και αρρωστούλης και βέβαια ταλεντάρα (μεταξύ μας ,από την μαμά το πήρε).Σε φιλώ και σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι.

    ReplyDelete
  5. Κωνσταντίνα σε ευχαριστούμε από καρδιάς για το βραβείο και την τιμή που μας κάνεις!
    Χαρήκαμε πολύ που γνωρίσαμε το όμορφο blog σου, θα τα λέμε ελπίζω!
    Περαστικά στον πρίγκηπά σου, εύχομαι σύντομα να γίνει καλά!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  6. @Μαρία, καλή βδομάδα και σε σένα!!! Ευχαριστώ για τις ευχές.

    @Anzouya μου καλή, δεν είναι τυχαίο! Όπως αν δώσεις σε μικρό παιδί κρασί πιθανά να γίνει αλκοολικός αργότερα, αν δώσεις σε μικρό παιδί ρετάλια και κορδέλες θα γίνει σίγουρα craftaholic!!!

    @ΜαρίαΒ και Έλενα, έφτιαξα τελικά τη μερέντα σας και είναι τέλεια!!! Το blog σας είναι υπέροχο!!!

    @Ολυμπία μου περαστικά στο μικρό σας!! Τρέχατε δηλαδή στα νοσοκομεία;;; Ελπίζω να είναι απλά ίωση....

    Ευχαριστώ πολύ όλες σας!!!! Φιλιάάάάά

    ReplyDelete
  7. κωνσταντινα καταρχασ περαστικα στον γιοκα σου κατα δευτερον τι ομορφο θεαμα να βλεπεισ ενα παιδι να ζωφραφιζει σαν μικροσ ζωγραφοσ
    και κατα τριτον χιλια ευχαριστω και μονο που με σκεφτηκεσ μου προκαλεσεσ ενα συναισθημα χαρασ σε ευχαριστω πολυυυυ

    ReplyDelete
  8. Περαστικά στο μικρούλη σου ζωγράφο!! Έχει πάρει το ταλέντο σου νομίζω :):)
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ και για το βραβείο, εσένα πάντως σου αξίζει πραγματικά!!!

    ReplyDelete
  9. Κωνσταντίνα δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω!!! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι σφραγίδες μου και σ' ευχαριστώ πολύ για το δώρο και τα καλά σου λόγια!!! Εύχομαι περαστικά στον μικρό σου ζωγράφο!!!!!

    ReplyDelete
  10. Πολλά πολλά ευχαριστώ για το βραβείο που μου έδωσες,χάρηκα πάαααρα πολύ αλλά κι εσύ το άξιζες με όλη την σημασία της λέξεως!Να είσαι καλά και να συνεχίσεις έτσι να δημιουργείς και να μοιράζεσαι μαζί μας τα έργα σου!Περαστικά στο μικρούλη σου,κι εγώ έχω την μικρή με πυρετό αλλά έχουμε συνηθίσει τώρα πια σ'αυτά!!!Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  11. Και σένα σου φτιαξα τη μέρα;πολύ χαίρομαι!μόλις είδα την ανάρτηση και γράφω για να σου πω :δε φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ με το 3 και το 10!!!!φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Ναι ναι!!! Μού'φτιαξες τη μέρα!!! Αφού καλή μου Διασκέσις συμφωνούμε στα δυο σημείο, μπορώ να παρηγορηθώ, γιατί νόμιζα πως μόνο τα δικά μου είναι έτσι.... χαχαχα
    @Λαμπρινή περαστικά σας!! όσο συνηθισμένος κι αν είσαι, θέλει μεγάλη προσοχή...
    @ Σταυρούλα, Ανεράιδα και αrtathome να είστε καλά να φτιάχνετε όμορφα πράγματα...

    ReplyDelete
  13. Gratz για το βραβείο!
    και ευχαριστώ για την τιμή!!
    το γλυκό είναι πειρασμός!
    και ο μικρός σου καλλιτέχνης σαν την μαμά του!
    Φιλάκια ΠολλΑ!!

    ReplyDelete
  14. θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σου με μέιλ; Πες μου ποιο είναι σε παρακαλώ γιατί δεν το βρίσκω! Θέλω κάτι να σε ρωτήσω

    ReplyDelete
  15. dinachry@hotmail.com
    Ό,τι χρειάζεται να ρωτήσεις...

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?