16.2.11

κάστρο - πίνακας ανακοινώσεων



Επειδή αγαπημένες μου φίλες, όλες οι αναρτήσεις είναι κοριτσίστικες, νεραϊδούλες, ροζ πριγκήπισσες, ροζ φωτιστικά, πιαστράκια, κοκκαλάκια κτλ, αποφάσισα να κάνω μια ανάρτηση λίγο πιο αγορίστικη, γιατί ως γνωστόν εγώ είμαι μία αμετανόητη αγορομάνα εκ πεποιθήσεως. Έτσι λοιπόν απόφάσισα ν'ασχοληθώ μ'ένα πρότζεκτ αγορίστικο, με μια μικρή κοριτσίστικη πινελιά της τελευταίας στιγμής.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να γίνει ένα σκοτεινό κάστρο ανακοινώσεων με μαύρους τρομακτικούς ιππότες κτλ κτλ κτλ. Τελικά εντάξει δεν απέχει πολύ από αυτό που ήθελα να φτιάξω, αλλά οι σκοτεινοί ιππότες έγιναν η πριγκήπισσα και ο βάτραχος, και ο μικρότερος πρίγκηπάς μου, ετών 3, μού ανακοίνωσε ότι αυτό που έφτιαξα είναι μια βλακεία και η προγκήπισσα πρέπει να φύγει από το κάστρο. Μάλιστα μού είπε πως μόνο ο βάτραχος είναι όμορφος. Τον βάτραχο δεν τον έφτιαξα όμως εγώ, τον κέρδισα σε γιαουρτάκια.χαχαχαχα τόσο καλά λοιπόν. Εγώ όμοως είμαι απτόητη, και παρόλο που από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια και το μικρό μου είναι κι απ'τα δυο (χαχαχα) εγώ θα σας δείξω αυτό που έφτιαξα.

To mdf το αγόρασα πριν 2-3 χρόνια από εδώ και επειδή δεν είχα ιδέα πως να το δουλέψω το άφησα στην άκρη μαζί μ'αυτό, το οποίο θα φτιάξω στο κοντινό μέλλον ελπίζω....





Στην αρχή το έβαψα όλο με μαγνητική μπογιά και το άφησα να στεγνώσει.



Μετά το πέρασα ένα χέρι ανοιχτόχρωμο ακρυλικό χρώμα και το άφησα πάλι να στεγνώσει.

Πήρα ελαφρύ αυτοξηραινόμενο πηλό για να φτιάξω τα ντεκόρ.



Τις σκεπές τις έκανα με ξυλόστοκο ανακατεμένο με άμμο, ενώ τα χαμηλά φυτά με στόκο ανακατεμένο με φακές.

Αφού το διακόσμησα όπως ήθελα άρχισα να το βάφω με ακρυλικά χρώματα. Τα τούβλα που δεν είναι από πηλό, τα βάμμένα, τα έκανα με σφραγίδα σβήστρα, κόλπο το οποίο είδα και ξετρελάθηκα στην φίλη Σταυρούλα εδώ








Με περισσεύματα έφταιξα φεγγαράκι και πριγκήπισσα και τους κόλλησα μαγνητάκι από πίσω. Κόλλησα μαγνήτη και σε ένα μεγάλο στρας καρδιά που είχα, για να δώσω έμφαση στο ειδύλλιο. Τον βάτραχο τον είχα κερδίσει από γιαουρτάκια.

18 comments:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ....ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ...ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙς.....

    ReplyDelete
  2. Πολύ πλάκα ο μικρός!!!Τον καταλαβαίνω που δεν θέλει την νεραιδούλα...Και οι δικές μου δεν θέλουν τίποτα που να θυμίζει αγορίστικο!Η δουλειά σου είναι εξαιρετική και προσεγμένη.Μου λες τι είναι η μαγνητική μπογιά?Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο!!!!Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  3. ετσι ειναι τα αγορια
    ο εγγονος μου δεν ηθελε το αδερφακι του να ειναι κοριτσι γιατι δεν ηθελε λεει '''μπαρμπες '' στο σπιτι
    πολυ ομορφη δουλεια εχεις κανει !!!!
    και εγω δεν ξερω τι ειναι η μαγνητικη μπογια
    θα μας δωσεις τα φωτα σου ????
    σευχαρηστω

    ReplyDelete
  4. Απίστευτη δουλειά, πολύ προσεγμένη και πολύ όμορφη! Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα! Είναι υπέροχο! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  5. Λαμπρινή και τη μαγνητική μπογια την είχα πάρει πριν από 3 χρόνια από εδώ
    http://basteln-de.buttinette.com στην αναζήτηση άμα πατήσεις magnetic paint θα σου βγάλει.

    ReplyDelete
  6. Εξερετικη δουλεια,παρα πολυ όμορφο !!!!!για μια ακομα φορα συγχαρητηρια

    ReplyDelete
  7. ΚΟΥΚΛΙΣΤΚΟΟΟΟ...ΟΥΠΣ...ΙΠΠΟΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!ΧΑΧΑΧΑ!

    ReplyDelete
  8. Σούπερ το κάστρο! Με μαγνητική μπογιά ε; Ενδιαφερον...
    Εγώ πάλι, που τα παιδιά είναι ανάμεικτα, προσπαθώ να συνδυάζω...και βουνό και θάλασσα σε κάθε τι που τους φτιάχνω, χα,χα.

    ReplyDelete
  9. ΩΩΩΩΩ!!!!ΜΗ ΤΟ ΔΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙ ΜΟΥ.....
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ!!ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΟΡΙΣΤΙΚΟ!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ReplyDelete
  10. Είναι πολύ όμορφο!! Φαίνεται η δουλειά που έκανες και δεν ήταν και λίγη!! Γεια στα χέρια σου!!!

    ReplyDelete
  11. Πω πω Κωνσταντίνα τί υπομονή....μπράβο,ο πίνακας έγινε καταπληκτικός,φοβερή επίσης η ιδέα με την σβηστρα για τα τούβλα.Όμορφη είναι η πριγκήπισσα αλλά και ένας πολεμιστής δεν θα με χαλούσε....χαχα φιλάκια πολλά (και στον μικρό ).

    ReplyDelete
  12. Dan ganas de ponerse a jugar, te ha quedado precioso.
    Bss.

    ReplyDelete
  13. Φιλενάδα το κάστρο σου μ'αρέσει πάααρα πολύ!!Κι ας λέει ο μικρός σου (κάποιον μου θύμισε πάλι!!!γέλασα πολύ!!!)Το κόλπο με τη σβήστρα μου θύμισε το δημοτικό.Είσαι χρυσοχέρα ...τέλος
    ΥΓ αν απαγάγουν την πριγκίπησσα δε θα δυσκολευτείς να βρεις τον ιππότη που το κανε....
    φιλιά

    ReplyDelete
  14. Χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια.... Όντως καλή μου Διασκέσις, δεν θα δυσκολευτώ καθόλου αν συμβεί κάτι τέτοιο...χαχαχαχα
    φιλιάάά

    ReplyDelete
  15. Όπως πάντα έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά!

    ReplyDelete
  16. κάστρο με τα όλα του! απλα υπέροχο!

    ReplyDelete
  17. Αχ βρε Κωνσταντίνα μου, σε θαυμάζω για τα όμορφα πράγματα που φτάχνεις ,κυρίως όμως για τα διάφορα υίκά που χρησιμοποιείς!Μπράβο σου !!!
    Και επειδή μου άρεσε πάρα πολύ η θροφαντή κυρούλα σου και δεν την πρόλαβα τη σχολιάζω εδώ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ιδέα!!!και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!

    ReplyDelete
  18. Πολύ όμορφο κάστρο!! Και πολύ αληθοφανές, όχι σαν τα δικά μου τα ροζ, χαχα....Εμένα πάλι, όπως και της Λαμπρινής, δε θέλουν τίποτα αγορίστικο...πολύ girly girls!!χαχα

    Λοιπόν η διεύθυνση του μαγαζιού που δίνεις ανοίγει μεγάλες πληγές....θυμαμαι το είχα βρει και παλιότερα ψάχνοντας για υλικά, αλλά το είχα ξεχάσει....Σε ευχαριστώ που μου το θύμισες!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?