26.2.11

Λουλούδια






Μέχρι και τέλη Οκτωβρίου η εικόνα του κήπου μου ήταν αυτή: ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!! Τώρα τα παρτέρια μου είναι όλα άδεια και υγρά και... σνιφ!!! Στον λαχανόκηπό μου έχω διάφορα κόκκινα και πράσινα μαρούλια, πάάρα πολύ ρόκα που δεν τρώει πια κανείς, και κουνουπίδια και μπρόκολα που δεν λεν να μεγαλώσουν. Επίσης έχω κι ένα άλλο φυτό που έσπειρα, πρέπει να είναι βρώσιμο, αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι. Αύριο λέω να το βγάλω φωτογραφία να σας το δείξω να μου πείτε εσείς τι είναι, μια και εγώ είμαι ακόμα τόσο άσχετη.
Πάντως η κεντρική ιδέα είναι ότι τα λαχανικά δεν μου δίνουν χαρά, ενώ τα λουλούδια μού πλημμυρίζουν την ψυχή με χαρά. Ανυπομονώ να ζεστάνει λίγο ο καιρός και θα ρίξω χιλιάδες σπορους σε παρτέρια και γλάστρες!!!!!!!!!!!!!!!!! Μού λείπει η πολύχρωμη εικόνα τους....

16 comments:

  1. Πόσο σε ζηλεύω που έχεις κήπο!!!!Σίγουρα τα λουλούδια ομορφαίνουν το χώρο νομίζω όμως ότι μποστάνι προσφέρει περισσότερα άφού έχεις μικρά παιδιά και μπορείς να ελέγχεις τι τρώνε!Εγώ πάντως είμαι άπληστη και θέλω τεράστιο κήπο με δέντρα, λουλούδια και μποστάνι.Ζητάω πολλά??

    ReplyDelete
  2. Lijepo cvijeće i krasan cvjetnjak.
    Pozdrav.

    ReplyDelete
  3. Konstantina,λατρεύω τα λουλούδια σου είναι φανταστικά και πιο πολύ τους ήλιους,οκήπος σου είναι πααααάρα πολύ όμορφος και περιποιημένος,και εγώ ανυπομονώ να έρθει η άνοιξη να τα δω να ανθίζουν όλα,όμως μην αφήνεις τον λαχανόκηπο άλλωστε θα φυτέψεις και λουλούδια φέτος ανάμεσα στα λαχανικά,κυρίως πετούνιες δίπλα στα φασολάκια ,βασιλικούς ανάμεσα στις ντομάτες......καλά θα σου πω κι άλλα όταν είναι η ώρα,υπάρχει όμως πιο όμορφο άρωμα από της ντοματιάς?τα μωβ λουλούδια της μελιτζάνας δεν είναι απίστευτα?

    ReplyDelete
  4. Νέμεσις, δεν είναι και πολύ μεγάλος ο λαχανόκηπός μου. αυτό που είδες. That's it... όμως κι εμένα μ'αρέσει... Δεν τρώνε τα παιδιά μου τίποτα από τον κήπο....χαχαχαχα Είναι βέβαια καινούργιος. Γκαζόν είχα εκεί πέρσι. Τώρα το χειμώνα δεν είχα και πολύ μεγάλη επιτυχία. Μόνο στα ρεπανάκια και στη ρόκα είχα επιτυχία και στα σπανάκια.
    Ολυμπία οι συμβουλές σου είναι τέλειες!!! Δεν έχω ιδέα από τέτοια και ρουφάω ό,τι λες.... χαχαχαχα Φιλιάάάάάάάάάάάάά

    ReplyDelete
  5. Κωσταντίνα που μένεις και έχεις τόσο όμορφο κήπο?είναι μεγάλη τύχη ο κήπος!σε λίγο θα έχεις τη δυνατότηα να βάλεις ενα σωρό όμορφα λουλούδια!η άνοιξη είναι προ των πυλών!!!

    ReplyDelete
  6. Aχ, Κωνσταντίνα! Τι ομορφιές είναι αυτές; Πολύ ωραία χρώματα. Λιγάκι υπομονή, να φύγει ο παλιο χειμώνας και ο κήπος σου θα γίνει πάλι ολάνθιστη παλέτα! τα λαχανικά δεν τα προτιμάτε;

    ReplyDelete
  7. Και εγώ Κωνσταντίνα μου ανυπομονώ να ανθίσει ο κήπος μου!!!Να βγώ να σκαλίσω και να ανακατευτώ με την μυρωδιά του χώματος και των λουλουδιών!!!

    ReplyDelete
  8. Είναι πράγματι μεγάλη τύχη ο κήπος, γιατί από την Άνοιξη και μετά είναι μια ζωγραφιά...
    Αυτή τη στιγμή είναι όμως μόνο λάσπες, ξερά φυτά και υγρασία... σνιφ σνιφ :(
    Δεν είμαι πολύ παλιά στο σπορ κι έτσι δεν είχα και ποτέ λαχανικά Ευαγγελία. Τον Οκτώβριο τον εγκαινίασα. Είχα πολλά ρεπανάκια και τα φάγαμε, δώσαμε και σε όλη τη γειτονιά. Και πολλή ρόκα πικρή σαν δηλητήριο... Τώρα βλέπω και κάτι μαρουλάκια, θα τα κόψω αύριο. Αααα ξέχασα, και σπανάκι και σέσκουλα χαχαχα Καλά ήταν....

    ReplyDelete
  9. Πανέμορφος ο κήπος σου αλλά μη στεναχωριέσαι σε λίγο καιρό έρχεται η άνοιξη και κάποια απο αυτά θα ξανανθίσουν πάλι!!!
    Εγώ τρελαίνομαι για λεμονιές... :))

    ReplyDelete
  10. ...μικρός ο κήπος αλλά θαυματουργός !!!
    καλημέρα :-)

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα, όταν μπορέσεις πέρνα απο μένα , σου έχω κάτι!

    ReplyDelete
  12. How wonderful your flowers! Congratulations on your research and your beautiful creations!

    ReplyDelete
  13. Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στον κήπο της Εδέμ!!!
    Πανέμορφος και τακτικός!!!

    ReplyDelete
  14. χαχαχαχα... τακτικός;; Όχι όχι, είναι καλές οι φωτογραφίες... Ζούγκλα είναι... ΄Μικρή ζούγκλα....χαχαχαχαχα Φιλιάάάάάάά

    ReplyDelete
  15. Κωνσταντίνα,αυτό περιμένω κι εγώ,τα χρώματα της ΄Ανοιξης να μας κατακλυσουν!
    Α,λαχανικά δε φυτεύω,βαριέμαι,για λουλουδάκια κάτι γίνεται.
    Φιλιά!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?