17.3.11

Πύργοι από κορδέλες...

Είχα ένα μεγάλο κουτί γεμάτο κορδέλες πολύχρωμες οι οποίες όμως ανακατεύονταν μεταξύ τους και έπρεπε συνέχεια να τις ξεμπλέκω. Αφού δοκίμασα κάνοντας εγκοπές στους δίσκους ή κολλώντας την άκρη με σιλοτέηπ δεν κατάφερα τίποτα και αγανάκτησα. Στην αρχή σκέφτηκα να κάνω μια κατασκευή στον τοίχο όπως στα ανθοπωλεία, δηλαδή μια οριζόντια βέργα στερεωμένη στον τοίχο από την οποία είναι περασμένες όλες οι κορδέλες. Επειδή ο τοίχος του εργαστηρίου μου όμως είναι από γυψοσανίδα, φοβήθηκα να κάνω κι άλλη παρέμβαση σ'αυτόν. Έτσι λοιπόν εφάρμοσα το σχέδιο Β. Το σχέδιο Β ήταν δύο ξύλινες βέργες στερεωμένες πάνω σ'ένα κομμάτι ξύλο. Το πόσο με παίδεψε το σχέδιο Β, δεν λέγεται. Παρόλο που τρύπησα το ξύλο ακριβώς στο πάχος της βέργας, έβαλα και αρκετή ατλακόλ, αλλά δεν στερεωνόταν το άτιμο με τίποτα. Τελικά αναγκάστηκα να κολλήσω σταθερά ολόκληρη την πρώτη κορδέλα και τώρα η κατασκευή είναι πάρα πολύ σταθερή και βολική. Και οι κορδέλες μου έτοιμες προς χρήση. χαχαχαχα

Με την ευκαιρία έφτιαξα ένα ζευγάρι σκουλαρικάκια πατουσίτσες. Πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι χαζομαμά με φετίχ!! χαχαχα Λατρεύω τις μυτούλες και τα πατουσάκια των παιδιών. Το τι φιλάκια πέφτουν όταν βλέπω μυτούλα ή πατουσίτσα αφύλακτη, δεν λέγεται!!! Έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα ζευγάρι σκουλαρικάκια με την αδυναμία μου αυτή... Τώρα αν την άλλη φορά φτιάξω κανένα βραχιόλι με μύτες, μην απορήσετε...χαχαχαχα
Φιλιά πολλά, πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, μήπως και ξεκουραστούμε κανένα μισάωρο... Ίσως...

27 comments:

  1. Πω πω κορδέλες!!!Κ εγώ βρίσκω διάφορους τρόπους για τις κορδέλες!Που να τα βολέψεις όλα?!
    Είναι τόσο γλυκούλια τα σκουλαρικάκια-πατουσάκια...τα λάτρεψα μόλις τα είδα!Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ!ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ!!!ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΩ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ!ANYWAY!ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ-ΧΑΚΙ ΛΑΔΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΦΕΤΟΣ!ΦΙΛΙΑ

    ReplyDelete
  3. Κωνσταντίνα,
    πολύ γλυκούλες οι πατουσίτσες.Και οι κορδελες βρήκαν την θέση τους.

    ReplyDelete
  4. xaxaxa!καλό!ωραία και βολική η κατασκευη για τις κορδέλες!αν βρω λίγο χώρο μπορεί να το κάνω και γω!

    ReplyDelete
  5. οι πατουσιτσες ειναι ονειρο!!!!!
    για τις κορδελες εχω κανει τρυπες σε κουτια παπουτσιων και εχω περασει απο μεσα τις ακρες απο τα ρολα με τις κορδελες που εχω βαλει μεσα
    ετσι και δεν μπερδευοντε, και βγαινουν ευκολα και δεν σκονιζοντε

    ReplyDelete
  6. Κωνσταντίνα, όλες έχουμε θέμα με τις κορδέλες τελικά!!! Οι πατουσίτσες αλλά και η ιστορία τους πολύ όμορφη!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  7. ΕΞΥΠΝΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΟ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ?ΧΑ!!!!!ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ...ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ(ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΕΩς ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ....)ΦΙΛΑΚΙΑ...

    ReplyDelete
  8. Κι εγώ σε τέτοιους πυργους τις έχω τις κορδέλες, ευτυχώς που ο αντρούλης μου ασχολείται με τα ξυλουργικά και βρίσκει λύσεις σε κάτι τέτοια.
    οι πατουσίτσες είναι γλύκα, όπως κι εκείνες οι άλλες οι μικρές οι ροζ, που κι εγώ τις κυνηγάω αλύπητα!

    ReplyDelete
  9. Καλημερα Κωνσταντινα.μια χαρα τα καταφερες με τις κορδελες!!!οι πατουσιτσες σουπερ!!!φιλια!!!

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα!!
    πολλές κορδέλες!!τουλάχιστον εσένα είναι σε μασουράκια , αν δεις εμένα τι χάος δημιουργούν...
    μια χαρά τις τακροποίησες^^
    κ τα σκουλαρικάκια τέλεια!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα!Φτιάχνεις και σκουλαρίκια???Όλα τα κάνεις δηλαδή συμπεθερούλα μου??Θέλω κι εγώ να δοκιμάσω αλλά δεν ξέρω από που να προμηθευτώ τα απαραίτητα.Μόνο στην Αθήνα,το ξέρω,αλλά δεν πάω συχνά!Πάντως τα δικά σου είναι όνειρο και το κόκκινο με το λαδί είναι τέλειος συνδιασμός!
    Κρυφή "Ρουβίτσα"????Και γιατί δεν το παραδέχεσαι παρακαλώ???!!!!Μα είναι κούκλος το παιδί,τι να λέμε τώρα...!Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  12. πολύ καλή η ιδέα σου για τις κορδέλες δεν σου κρύβω ενθουσιάστηκα με το σχέδιο Α αλλά και το Β μια χαρά μου φαίνεται!Όσο για τα σκουλαρίκια είναι super!!!!!!Αντε να δούμε και μυτούλες μενταγιόν....!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ.!!!!!

    ReplyDelete
  13. μπραβο που εισαι χαζο μαμα που νιωθεις καλα για την τρυφεροτητα που βγαζεις
    μπραβο για τις ιδεες σου

    ReplyDelete
  14. καλοφόρετα Κωνσταντίνα μου τα πατουσάκια σου !!!! και εγω μέχρι σήμερα που τα παιδιά μου είναι μεγάλα ( 20 και 16) όπου βρω γυμνά τα πόδια τους τα χαιδεύω και τα φιλάω !!!

    πολύ έξυπνο αυτό που έκανες με τις κορδέλες !!

    φιλια πολλά και καλό σ/κ

    ReplyDelete
  15. Με τόσα υλικά που μαζεύουμε όλες έχουμε το ίδιο πρόβλημα!!!Τα σκουλαρικάκια πολύ γλυκούλικα!!!!
    Καλό Σαβατοκύριακο!

    ReplyDelete
  16. Εγώ δεν ξέρω τι να πρωτοτακτοποιήσω!!!χαμένη μέσα στα διαφορα υλικά ειμαι!!!!Και δυστυχώς η οργάνωση δεν ειναι ..απο τα προταιρήματα μου!!!Γι αυτό χαίρομαι οταν βρίσκω ..ετοιμες προτάσεις σαν την δική σου με τις κορδέλλες!!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  17. Πολύ βολική η κατασκευή για τις κορδέλες!
    Με τα πατουσάκια έχω κι εγώ το ίδιο ... κόλλημα χα χα χα!
    Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!

    ReplyDelete
  18. Καλημέρα Κωνσταντίνα! Σε νιώθω!!! Θα 'θελα να είχα μόνο ράφια και κουτάκια στο σπίτι μου να αποθηκεύω! Το σκουλαρικάκια είναι μια γλύκα! Εγώ πάλι έχω αδυναμία στα μάγουλα, θέλω να τα ρουφώ τόσο που να κοκκινίζουν!!!
    Καλό Σ/Κ και καλή ξεκούραση!

    ReplyDelete
  19. Τελικά όλες έχουμε ένα θέμα με την οργάνωση των υλικών μας και με τις μικρές πατούσες. Κι εγώ είμαι απεγνωσμένη (για το πρώτο). Προσπαθώ τόσο πολύ ώστε να τα οργανώσω, αλλά έχω μαζέψει τόσα πολλά πράγματα... Κορίτσια, κάθε οργανωτική πρόταση ευπρόσδεκτη!!!!!!!
    Ειρήνη Σ. --> Πολύ καλό ακούγεται αυτό με το κουτί των παπουτσιών, αλλά πού στηρίζονται; Έχεις μέσα και ράβδο;;
    Λαμπρινή --> Νομίζω κι από το ιντερνετ βρίσκεις υλικά. Κι εγώ δεν αγοράζω συχνά τέτοια, γιατί πρέπει να κατέβεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και έχω ένα θέμα με το παρκάρισμα εκεί. Όσο για λεωφορείο, δεν κάνω ολόκληρο ταξίδι για 5-10 χάντρες!!! χαχαχα
    Μαρία Β. --> χαχαχα στα 16 και στα 20 δεν ξέρω αν θα θέλω να πλησιάζω τις βρωμοποδάρες τους... χαχαχα Του μεγάλου μου οι ποδάρες που είναι 13 χρονών, νούμερο 43 δεν μού κάνουν καθόόόλου "κλικ", μα καθόλου.... ούτε καν η μύτη του....χαχαχαχαχ

    ReplyDelete
  20. Anonymous18/3/11 14:46

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑΑ!ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣ?
    ΛΑΤΡΕΥΩ ΠΑΤΟΥΣΟΥΛΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!ΥΠΕΡΟΧΕΣ!
    ΦΙΛΙ Χ 2

    ReplyDelete
  21. γεια σου Κωσταντινα..ωραια η ιδεα σου αλλα σε μενα δεν λειτουργησε θελω 10 και βαλε τετοια ξυλα για να τις τακτοποιησω...προς το παρον τις εχω σε κουτες παπουτσιων με τρυπες αλλα παλι μπερδευονται...μια αλλη σκεψη ειναι (για αυτες που εχουν πολλες κορδελες )να τις τακτοποιουν σε κουτια ανα χρωμα η εστω μαζι με καποιο παρομοιο χρωμα ..αυτο αφορα τα κοριτσια που εχουν πολλες διαφορετικες αποχρωσεις σε καθε χρωμα..δεν ξερω αν βοηθησα καθολου αλλα βολευει να ξερεις που ειναι τα χρωματα!!!

    ReplyDelete
  22. Κι εγώ έχω κόλλημα με τα πατούσια της κόρης μου!!!Τα σκουλαρικάκια αυτά με εκφράζουν απόλυτα!

    ReplyDelete
  23. Κωνσταντίνα μου ,ποτε προλαβαίνεις κι εσύ.Λοιπον ακου ,για τις πολλές κορδέλες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κουρτινόξυλο και να τις περάσεις μέσα. Όσο για τη γυψοσανίδα μη το ρισκάρεις .Βίδωσε το κουρτινόξυλο πολύ κοντά στον τοιχο αλλά ...ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ !!Μα τόσο ψηλά θα μου πεις ΄.Αν τις ταιριάξεις σωστά θα μοιάζουν και με ρόμαν. Μήν βάλεις όμως αυτές που χρήσιμοποιείς συχνά,αλλά το ΣΤΟΚ σου.
    2 σε ένα λοιπόν !!! Τις λεπτές κορδέλες τις περνάμε και σε επιτοίχια ράβδο κουζινορολού ή στο αντίστοιχο ρολό του μπάνιου μας, αν δεν θέλουμε οι φυσικές μας ανάγκες να μας κλέβουν δημιουργικό χρόνο, χα χα .Η επιτραπέζια λύση που προτείνω είναι έπίσης η βάση ρολού κουζίνας που παίρνει το χαρτί απο πάνω.

    ReplyDelete
  24. Τι γλυκές και όμορφες πατουσίτσες...

    ReplyDelete
  25. Πανέξυπνο!!! Μπράβο βρε Κωνσταντίνα!!! Οσο για τα σκουλαρίκια σου υπέροχα!!! Λες να δω και μύτες? χα χα χα
    Φιλια

    ReplyDelete
  26. Κορίτσια μ'αρέσουν οι συμβουλές σου.
    Μαράκι --> μη με παρεξηγείς αλλά δεν χαμπάριασα τη μετακόμιση και συγκατοίκηση!!! Μπορεί και να την είδα αλλά να μην την πέρασα στον "σκληρό δίσκο" και να το προσπέρασα!!!! ΜΕ ΓΕΙΑ!!!

    Πιτσίνα και Κατερίνα --> Πολύ ενδιαφέρουσες οι συμβουλές σας!!! Θα τα δοκιμάσω αυτά που λέτε...

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?