Κάπου κάπου ελέγχω τα συρτάρια των ψυγείων μου μήπως και ανακαλύψω κανένα λαχανικό ή φρούτο που χρειάζεται να μαντέψουμε τι μπορεί να ήταν κάποτε...
Άνοιξα λοιπόν το ψυγείο και είδα ότι στο συρτάρι των φρούτων υπήρχαν ροδάκινα και βερίκοκα που είχαν ξεχαστεί. Δεν είχαν μεταλλαχτεί, όχι. Ήταν ξεκάθαρο το είδος τους, απλά δεν ήταν πια σφιχτά και ολοστρόγγυλα και δεν υπήρχε περίπτωση τα παιδιά μου να άπλωναν ποτέ ποτέ το χεράκι τους να πάρει ένα τέτοιο φρούτο και να το φάνε.
Ήμουν έτοιμη να τα πετάξω, αλλά είχα φτιάξει χτες βράδυ μπερλίνες (γερμανικοί λουκουμάδες). Κάποιες τις είχα γεμίσει με κρέμα σοκολάτας και κάποιες με μαρμελάδα φράουλα. Έτσι είπα να κάνω άλλη μια μαρμελάδα να υπάρχει στο τραπέζι το μεσημέρι όταν ξυπνήσουν τα αγόρια μου να φάνε πρωινό... :)
Μαρμελάδα ροδάκινο- βερίκοκο
Υλικά
400 γρ ζάχαρη
40 γρ γλυκόζη
½ κουτ/κι κιτρικό οξύ ή χυμό από ένα λεμόνι
150 γρ νερό
Βάζουμε τα φρούτα με νερό στην κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα πατάμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και αφήνουμε να πάρει βράση.
Αφού δέσει, προσθέτουμε την γλυκόζη και το κιτρικό οξύ ή το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση.
Καλοφάγωτη Κωνσταντίνα μου!
ReplyDeleteΈτσι είναι ,πάντα χρειάζεται μια δευτερη σκέψη πριν πετάξουμε οτιδήποτε και ειδικά το φαγητό ,που εγώ τουλάχιστον το θεωρω ιερό.
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΝΟΣΤΙΜΗ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ!!!!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!
ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ [ΚΡΕΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ]
ΠΟΥ ΓΛΥΦΑΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΗ ΑΤΛΑΚΟΛ!!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!
Νοστιμότατη και καλοφάγωτη! Δυστυχώς τα δικά μου δεν τρώνε μαρμελάδα! Μου έφτιαξε η μαμά μου βερύκοκο, φοβερό!!!και μάλλον θα το βάλω σε τάρτα. Έτσι θα το φάνε σίγουρα! Πολλά φιλιά.
ReplyDeleteΠραγματικά πολυ ωραία φαινεται.Περιμένουμε και τη συνταγη για τους λουκουμάδες!!!
ReplyDeleteΚωνσταντίνα καλημέρα!Βάζω το βουτυράκι,βάζεις τη μαρμελάδα;Θα κάνουμε πριγκιπικό πρωινό!
ReplyDeleteεγώ πάντως άνετα κατατάσω τη μαρμελάδα στα έργα τέχνης και ως παντελώς μαρμελαδο-άσχετη, ευχαριστώ για τη συνταγή!
ReplyDeleteκαλό μας βράδυ κωνσταντίνα!
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!Κι εγώ φτιάχνω μαρμελάδες σε κάθε ευκαιρία,η τελευταία ήταν πεπόνι και η αγαπημένη μου είναι βερίκοκο αλλά δεν έχω φτιάξει ποτέ !
ReplyDeleteΚΑΛΟΦΑΓΩΤΗ!!!!!!ΚΙ ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΖΩ!!!!
ReplyDeleteΜμμμ λαχταριστήηηηη!
ReplyDeleteΝα περνάς καλά Κωνσταντίνα μου!
ΩΡΑΙΑ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΟΥ !!!!!!! ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΖΟ ΘΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ. ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ. ΕΙΠΑΜΕ ΑΝ...
ReplyDeleteφαινεται πολυ ωραια!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!
ReplyDeleteΚαλοφάγωτη Κωνσταντίνα μου... υπέροχη η ιδέα σου! Εξ άλλου οι σπιτικές μαρμελάδες πάντα είναι χρήσιμες αλλά και πεντανόστιμες!!!
ReplyDelete