29.9.11

Study on Giorgos Sikeliotis



Αυτή τη φορά εμπνεύστηκα από ένα έργο του μεγάλου ζωγράφου Γιώργου Σικελιώτη. Ήθελα να του δώσω τρισδιάστατη αίσθηση, έτσι χρησιμοποίησα μικρή ποσότητα πηλού για να φουσκώσω ορισμένα σημεία της εικόνας.

Εκτύπωσα σε ριζόχαρτο την εικόνα και την άφησα να στεγνώσει. Δυο προβλήματα είχα:

1) Ο ινκτζετ εκτυπωτής δεν έχει σταθερά χρώματα και πασαλείβονταν με την κόλλα τα χρώματα, 2) το ριζόχαρτο ήταν κάπως χοντρό για να γίνει ντεκουπάζ. (δεν ήταν ακριβώς ριζόχαρτο, ήταν διαφανο χαρτί για σχεδιαστές)
Εν πάσει περιπτώσει όμως, συνέχισα να πειραματίζομαι, γιατί αν δεν πάθεις, πώς θα μάθεις. χαχαχα...

Χρησιμοποίησα τσόφλια από αυγά.



Τα θρυμμάτισα και τα κόλλησα γύρω γύρω από ένα mdf ξύλο, σαν κορνίζα.



Μετά κόλλησα τα πήλινα φουσκώματα, δεν ήταν και πολύ εύκολο να τα φέρω ακριβώς εκεί που ήθελα.
Κατόπιν κόλλησα από κάτω την εκτυπωμένη εικόνα, κόλλησα από πάνω τον πηλό και κομμάτια από μια δεύτερη εκτύπωση από πάνω.
Πάλι δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα, γιατί φαίνονταν οι ακμές από την πρόσθετη εκτύπωση. Ψιλοέσκισα τις ακμές, αλλά ΟΚ δεν ήταν αυτό που ήθελα. Συμπέρασμα: Το χαρτί ήταν χοντρό. Θέλει άλλο κόλπο που δεν το έχω ακόμα... :)

Εν πάσει περιπτώσει όμως, συνέχισα να πειραματίζομαι, γιατί αν δεν πάθεις, πώς θα μάθεις. χαχαχα... (μ'αρέσει να επαναλαμβάνομαι...)
Στη συνέχεια ζωγράφισα με ακρυλικά την εικόνα όπως εμένα μου άρεσε... Και bitteschön...






Από τη Βικιπαίδεια
Γιώργος Σικελιώτης
Ο Γιώργος Σικελιώτης (Giorgos Sikeliotis) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους και χαράκτες του 20ού αιώνα.
Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1917. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 1939, όπου είχε καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη και τον Σπυρίδωνα Βικάτο. Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε το 1954 στην αίθουσα του Βήματος. Από τότε μέχρι το θάνατο του, το 1984, έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: στην Οτάβα, στη Ρώμη, στο Τορόντο, στο Μόντρεαλ, στην Αλεξάνδρεια, στο Ελσίνκι, αλλά και στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε και ατομική έκθεση το 1965.
Είχε προταθεί για το βραβείο Guggenheim. Έργα του υπάρχουν ακόμη στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στην πινακοθήκη της Ρόδου, ενώ δεκάδες έργα του υπάρχουν στην Νέα Υόρκη, αγορασμένα μέσω της World House Gallery, και πολλά άλλα σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


14 comments:

  1. Καλημέρα.Μπήκα από explorer.Ο chrome δεν με βάζει ακόμη. Πολύ έξυπνη η ιδέα σου. Δεν φαίνονται οι ατέλιες που λες. Μπράβο που έβαλες και τις πληροφορίες για τον Σικελιώτη. Γνωρίζουμε περισσότερα για τους ξένους ζωγράφους κι έχουμε πολλούς αξιόλογους Έλληνες.

    ReplyDelete
  2. Το μόνο που θα πω είναι: μπράβο, μπραβο, μπράβο!!!
    Σε όλα!!!!
    Καλή σου μέρα!!!!

    ReplyDelete
  3. Κωνσταντίνα μου, καλημέρα!!! Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!!!!! Μου άρεσε πολύ η ιδέα , να βάλεις πηλό σε κάποια από τα σημεία, το αποτέλεσμα σε δικαίωσε!
    Μπράβο σου!!!

    ReplyDelete
  4. Μόνο μπράβο μπορώ να πω...Γεια στα χεράκια σου!

    ReplyDelete
  5. γεια σου Κωνσταντινα μου ...εξαιρετικη δουλεια!!!!!ειχε λιγη δυσκολια....αλλα τα καταφερες και με το παραπανω!!!!!!σε φιλω!!!!

    ReplyDelete
  6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ, ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΡΑΒΟ!!!!!!!!!
    ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Το τρισδιάστατο κατάφερες να το πετύχεις μια χαρά!!!
    Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα!
    Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  8. Τριασδιάστατο, με πρωτότυπα υλικά! Μπράβο σου! Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ReplyDelete
  10. και γω θα συμφωνήσω με τη Ρένα!!Άραγε πού φαίνεται ότι δε σκίστηκαν καλά οι ακμές;;!!!
    Σαν ιδέα μ'άρεσε πολύ!Φιλιά

    ReplyDelete
  11. Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια. Την άλλη φορά θα εκτυπώσω όμως στο φωτοτυπείο.. χαχαχα φιλιά

    ReplyDelete
  12. Κωνσταντίνα υπέροχη δουλειά!!Χαλάλι ο κόπος σου!!Φιλιά!!

    ReplyDelete
  13. Κωνσταντίνα... δεν βλέπω κάτι περίεργο στον πίνακά σου. Η τεχνοτροπία σου φαίνεται τόσο τέλεια. Η ιδέα σου να κάνεις κάποια σημεία τρισδιάστατα υπέροχη. Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!

    ReplyDelete
  14. Αααα εγώ πού ήμουν τόσο καιρό; Είδα πολλά έργα σου μαζεμένα....Αυτό μ' αρέσει πολύ!!! Και η ζωγραφική και το τρισδιάστατο και η κορνίζα από τα τσόφλια!! Μπράβοοο!!!!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?