14.11.11

birthday party earthworm.... σκουληκαντέρα γενεθλίων...

Η σκουληκαντέρα γενεθλίων είναι μια πολύ ιδιαίτερη σκουληκαντέρα που αρέσει πολύ στα παιδιά. Γιατί; Γιατί είναι πεντανόστιμη!!!
Η συνταγή είναι απλή.


Ζυμάρι πίτσας:
1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1,5 κούπα περίπου χλιαρό νερό ή όσο πάρει
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο

Εγώ. η τεμπέλα, ρίχνω όλα τα υλικά σ'ένα μεγάλο μπωλ, ζυμώνω πολύ καλά, με τα ζυμωτήρια του μίξερ, τη ζύμη μου, τη σκεπάζω και τη βάζω κοντά στο τζάκι να διπλασιαστεί.
Λαδώνω ένα ταψί, και πλάθω πολλά μικρά μπαλάκια κι ένα μεγαλύτερο που θα είναι το κεφάλι. Τα τοποθετώ στο ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσά τους, γιατί αύτα θα φουσκώσουν και θα ενωθούν, σε σχήμα S και προς το τέλος του σώματος μικραίνω τα μπαλάκια. Αφήνω στην άκρη, όσο ετοιμάζω τη ζύμη για τα κεφτεδάκια, ώστε να φουσκώσουν τα ψωμάκια. Για ματάκια βάζω δυο σταφίδες και για γλώσσα ένα κομμάτι πιπεριά κόκκινη, πράσινη ή κίτρινη...

Αφού φουσκώσουν τα αλείφω με γάλα και λάδι ανακατεμένο και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω στο φούρνο στους 200ο περίπου 30 λεπτά  Στον πάτο του φούρνου βάζω ένα μικρό μεταλλικό ή πυρέξ με νερό.


Τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμάς
200 περίπου γραμμάρια ψωμί χθεσινό, μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
μαϊντανό όσο νομίζετε
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κουταλάκι ξύδι

σάλτσα τομάτας συμπυκνωμένη, ανακατεμένη με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη

Ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από τη σάλτσα και αφήνω για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη. Λαδώνω ένα μεγάλο πυρέξ, πλάθω μικρά μπαλάκια και τα τοποθετώ κολλητά μέσα στο ταψί. Παίρνω το μίγμα της σάλτσας και με ένα κουτάλι περιλούζω το κάθε κεφτεδάκι ξεχωριστά. Βάζω στους 220 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζω τα κεφταδάκια, ένα ένα, κι αφήνω λίγο ακόμα να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Βγάζω από το φούρνο κι αφήνω λίγο να κρυώσουν.
Διακοσμώ τη σκουληκαντέρα με τα κεφτεδάκια και ό,τι άλλο μου αρέσει, πχ τοματάκια που έβαλα εγώ ή ό,τι άλλο σας αρέσει. 

Στο πάρτυ για όποιο παιδάκι θέλει ή για όλα, ανοίγουμε το ψωμάκι στη μέση, βάζουμε λίγη κέτσαπ και τοποθετούμε το κεφτεδάκι κομμένο στη μέση μέσα στο ψωμάκι. Πεντανόστιμα χαμπουργκεράκια που αρέσουν πολύ πολύ πολύ στα μικρούλικα παιδάκια... και στις μαμάδες τους ενίοτε... ;)

9 comments:

  1. Κωνσταντίνα μου, πολύ νόστιμη φαίνεται η σκουληκαντέρα σου. Θα δώσω τη συνταγή στις κόρες μου που κάνουν παιδικά πάρτι γιατί εγώ, δόξα τω Θεώ, "ξεπαίδεψα" που λένε!!!!
    Ευχαριστούμε και καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  2. θέλουμε και άλλες συνταγές για παιδικό πάρτυ!!! Μας αρέσουν πολύ....

    ReplyDelete
  3. Πολύ έξυπνο και πρωτότυπο!!!Καλημέρα

    ReplyDelete
  4. Πρωινιατικα μου ανοιξες την ορεξη γιαμ γιαμ!! Θα τα δοκιμασω και εγω αν και με την μαγειρικη δεν σκαμπαζω και πολλα!!!

    ReplyDelete
  5. ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ. ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ReplyDelete
  6. Πολύ καλό!!!

    ReplyDelete
  7. Μα τι απίθανη ιδέα η σκουλικαντέρα!!!
    Σίγουρα τα πιτσιρίκια θα ενθουσιάζονται!
    Καλή βδομάδα, φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Μου άρεσε πάαααρα πολύ! Καταπληκτική ιδέα!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?