21.11.11

dove charm -- περιστέρι γούρι

Ένα περιστέρι-γούρι για καλή τύχη. Ελπίζω να φέρει μόνο τύχη και ευτυχία ....
Πρέπει σιγά σιγά να οργανωθώ κι εγώ να φτιάξω κανένα γούρι, γιατί πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και πρέπει να ετοιμάσω τα δώρα των φίλων...
Καιρός λοιπόν για γούρια. Γούρια πήλινα, γούρια πέτρινα, γούρια μεταλλικά και γούρια... φαγώσιμα. Απ' όλα θα κάνουμε για το καλό του 2012, που δεν το βλέπω δηλαδή το καλό να έρχεται, αλλά ας κάνουμε ό,τι μπορούμε μήπως το ξεγελάσουμε και έρθει (το καλό εννοώ πάντα...). Έχω ετοιμάσει κάποια γούρια πήλινα από το Σάββατο, αλλά ακόμα δεν έχουν στεγνώσει κι έτσι θα περιμένετε λίγο ακόμα για να τα δείτε.
Σήμερα θα σας δείξω ένα μεγαλούτσικο γούρι περιστέρι φτιαγμένο από φύλλο ορείχαλκου. Το μέγεθός του είναι όση είναι μισή σελίδα Α4, δηλαδή έχει ύψος 16 πόντους και πλάτος γύρω στους 20. Δεν ξέρω ακριβώς, γιατί το είχα το φύλλο μέσα στο εργαστήριο, αλλά νομίζω πως είχε πάχος 0,6 χιλιοστά και το έκοψα με το ειδικό ψαλίδι.
Αφού το έκοψα, το λίμαρα με τις λίμες γύρω γύρω για να το "γλυκάνω" και μετά το "φούσκωσα" με το ειδικό εργαλείο. 'Η πρώτα το χτύπησα με το σφυρί; Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι ποιο έκανα πρώτο. Ναι ναι, ομολογώ είμαι αμετανόητη chaoscrafter, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι γλυκούλι. 
Το έτριψα και με χοντρό γυαλόχαρτο, το έπλυνα και έγινε όμορφα γυαλιστερό. Μετά έφτιαξα από φύλλο αλουμινίου μία καρδιά και από φύλλο μπρούντζου μερικά λουλούδια. Τέλος πρόσθεσα και ψιλό μπλε σύρμα.
Κρέμασα και διάφορες κορδέλες και κορδόνια και... έτοιμο το γούρι. Ένα περιστέρι για καλή τύχη.
Καλή τύχη σε όλους και καλές δημιουργικές μέρες γεμάτες υγεία...

Και για να μην ξεχνιόμαστε, χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός της Ανεράιδας διεξάγεται ακριβώς εδώ!!!!!

21 comments:

  1. Πολύ όμορφο!Και εντυπωσιακό!!!!!

    ReplyDelete
  2. Καλή τύχη μας....

    ReplyDelete
  3. Πανέμορφο είναι. Περιμένουμε και τα πήλινα!

    ReplyDelete
  4. Κωνσταντίνα , είναι φανταστικό πάρα πολύ όμορφο!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΡΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙΑ!!!ΕΛΕΟΣ!!!ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!

    ReplyDelete
  7. Το περιστέρι σου θαυμάσιο, Κωνσταντίνα μου. Και ακριβώς σήμερα έκοψα κι' εγώ ένα περιστέρι σε αλουμίνιο αλλά λεπτότερο. Αύριο θα του κάνω όλα όσα γράφεις, ευχαριστώ!!!!
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  8. Μακάρι το 2012 να είναι τόσο καλό όσο το δικό σου έργο! Είναι πανέμορφο! Καλώς σε βρήκα. Σύμπτωση κι εγώ πήλινα γούρια ετοιμάζω!!!!

    ReplyDelete
  9. Είναι πανέμορφο το γούρι σου Κωνσταντίνα μου!!!!!!!!Εντελώς ασυνήθιστο!!!Πολύ καλοδουλεμένο!!!Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  10. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο...Καλή συνέχεια!Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Μου αρέσει πολύ,όπως κι αυτό που προοιωνίζει!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. είναι φανταστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!όταν λες πως έκοψες τον ορείχαλκο με το ειδικό ψαλίδι,τι ειδικό ψαλίδι είναι αυτό και που το βρίσκουμε;κάνω κι εγώ διάφορα με μέταλλα κι αν είναι λίγο παχιά δυσκολεύομαι πάρα πολύ στο κόψιμο τους γιατί το κάνω με απλό ψαλίδι!!!

    ReplyDelete
  13. maya είναι ένα ψαλίδι ειδικό για μέταλλα. Εγώ το πήρα από κατάστημα που πουλάει εργαλεία για αργυροχόους. Στη Θεσσαλονίκη είμαι όμως.

    ReplyDelete
  14. Ωωωωω τέλειοοοοο!!!!! Ωραίος και ο συμβολισμός του!

    Για τον άγγελο, εννοείται ότι μπορείς να τον δείξεις....φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Απλά υπέροχο!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Πάρα πολύ ωραίο Κωνσταντίνα!!!Εύχομαι να είναι γουρλίδικο για σένα και για την οικογένειά σου!!!

    ReplyDelete
  17. Ομορφο το γουρι σου.Ευχομαι να σου φερει τυχη και ο,τι καλυτερο.

    ReplyDelete
  18. σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά!!καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  19. Μακάρι να φέρει τύχη στον αποδέκτη του και σε σένα που το έφτιαξες φυσικά!Είναι πολύ πρωτότυπο γούρι κατά τη γνώμη μου!

    ReplyDelete
  20. κοριτσι σε βρηκα...ειναι φανταστικο..υπεροχη δουλεια..να σε καλα..κακο σ.β...φιλια

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?