18.12.11

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Έκθεση Θεσσαλονίκης - Μέρος 1ο

Σήμερα επισκεφτήκαμε το χριστουγεννιάτικο χωριό στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Συγκρίνοντας με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, μείναμε περισσότερο ευχαριστημένοι φέτος, μια και το όλο στήσιμο ήταν πολύ καλύτερο από πέρσι... Είχε πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά: παγοδρόμιο, κατασκευές, καρουσέλ, κινούμενα παιχνίδια με νομισματοδέκτη, έκθεση βιβλίου και πολλά άλλα.

Εγώ θέλω να σταθώ σε αυτήν την ανάρτηση στο σταντ που είχαν τα παιδιά του Γυμνασίου Βασιλικών μαζί με τον καθηγητή των καλλιτεχνικών τους, τον χαράκτη κύριο Γιάννη Καψιδάκη.


Ήταν πολλά χαρούμενα γυμνασιόπαιδα με στολές και πλαστικά γάντια που προσφέρονταν να βοηθήσουν τα παιδιά τα δικά μας, τα μικρά χαχαχα, να τυπώσουν χριστουγεννιάτικα θέματα πάνω σε χαρτί. Η τεχνική νομίζω λέγονταν ξυλογραφία. Δείτε ένα σχετικό βίντεο εδώ. Το εργαστήρι χαρακτικής, απ'ότι κατάλαβα. ονομάζονταν "Το μήλον της έριδος" και οι δραστηριότητες αυτές γίνονται στα πλαίσια του μαθήματος των καλλιτεχνικών στο Γυμνάσιο Βασιλικών.

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε και το πιεστήριο, όπου τα παιδιά τοποθέτησαν πάνω σε ένα έργο χαρακτική μία βρεγμένη σελίδα χαρτί και την πάτησαν μέσα από το πιεστήριο ώστε να αποτυπωθούν τα σχέδια ανάγλυφα επάνω στο λευκό χαρτί...

Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στον καθηγητή τους...

4 comments:

  1. πολυ ομορφη εικονα απο το χωριο..αυτο τελικα ειναι που μας δινει χαρα ..οτι γινομασται παιδια..καλο βραδυ..πολλα φιλια

    ReplyDelete
  2. Ασφαλώς οι μαθητές του κ. Καψιδάκη θα είναι ενθουσιασμένοι με το μάθημά του... Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  3. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθειά τους, αλλά και στον καθηγητή τους που τα ενθαρρύνει στο δημιουργικό τους έργο!!

    ReplyDelete
  4. Τυχεροί που συμβαίνει όλο αυτό στην πόλη σας. Και ακόμα πιο τυχερά τα παιδιά. Και του χρόνου.

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?