26.5.12

Σκουλαρίκια!!

 Δύο μήνες ακριβώς είχα να μπω στο εργαστήριό μου! Κοιτούσα τα εργαλεία σήμερα σαν να μην ήξερα σε τι χρησιμεύουν και δεν μπορούσα να αποφασίσω με τι ήθελα να ασχοληθώ. Χώρια που το χάος εκεί μέσα δεν παλεύεται...


Τον τελευταίο καιρό με ταλαιπώρησε πολύ ένα πρόβλημα υγείας (χαζοαυτοάνοσο) που είχα – έχω, και προσπαθώ αυτόν τον καιρό επιτέλους να συνέλθω. Εδώ και μια βδομάδα είμαι λίγο καλύτερα χάρη στη δραστική θεραπεία που κάνω.

Το πρωί ξύπνησα στις 6.30 και από την υπερένταση δεν ήξερα τι να κάνω. Χαχαχαχα (καταραμένες κορτιζόνες…) Αφού συμμάζεψα, καθάρισα κτλ ήμουν 8.00 η ώρα με την ομπρελίτσα μου και το καροτσάκι μου στη λαϊκή. (Για όσους δεν με ξέρουν… δεν τη συνηθίζω τη λαϊκή….) Αφού πήγα μπρος πίσω 2-3 φορές μέσα στον κατακλυσμό, ψώνισα και γύρισα σπίτι να τα τακτοποιήσω. Τρέλα μιλάμε… Ένα τρίωρο έφτιαχνα, κατέψυχνα…. χαχαχαχαχα

Αφού μαγείρεψα για μεσημέρι και βράδυ και παραλίγο θα μαγείρευα και για αύριο, έμεινα για λίγο μετέωρη. Τώρα; Τι άλλο μπορώ να κάνω; Μπήκα λοιπόν στον χαώδες εργαστήρι μου και έψαχνα να κάνω μία κατασκευή που να είναι εύκολη, για αρχή, και να με ηρεμήσει συνάμα. Έβαλα σέγες και τριφτήρια στην άκρη και άνοιξα τα κουτιά με τις χάντρες!

Είναι μεγάλη ευλογία η κατασκευή! Δεν έχει σημασία τι θα φτιάξει κανείς. Εμένα ποτέ δεν μ’ενδιέφερε το αποτέλεσμα, χαχαχα, ούτε τα φοράω, ούτε τα πουλάω… Μόνο τα φτιάχνω.. Λατρεύω όμως τις στιγμές της απόλυτης δημιουργίας και ηρεμίας που μου προσφέρει η ενασχόλησή μου με τις κατασκευές.

Έφτιαξα λοιπόν σκουλαρίκια. Σκουλαρίκια που δεν ταιριάζουν με κανένα ρούχο μου. Σκουλαρίκια που τα ήθελα έτσι απλά και μόνο επειδή μού άρεσαν….

Ορίστε λοιπόν μετά από 2 μήνες η πρώτη μου κατασκευή.

Έπαθα κι ένα μικρό κόλλημα σήμερα με το Χρήστο Θηβαίο, το Μάνο Ελευθερίου, το Θάνο Μικρούτσικο, τα υπόγεια ρεύματα....  Πάρτε κι από αυτό το κόλλημα μια μικρή γεύση. Μπορεί να το άκουσα και 20 φορές σήμερα αυτό το τραγούδι!!!

14 comments:

  1. Περαστικά σου Κωνσταντίνα μου.Είχαμε τη συζήτησή σου με τα κορίτσια στο μάθημα.Έχουμε άλλη μια Πέμπτη και τελειώνουμε.Αν κάνουμε κάτι για αποχαιρετιστήριο,θα σου πω.
    Τα σκουλαρίκια σου μου άρεσαν πολύ.Και η τσαχπινιά με τη φουντίτσα τέλεια.Φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α τέλεια!! Νόμιζα πώς τελειώσατε... Θα έρθω μάλλον τότε. Πολύ ωραία!! Χάρηκα τώρα. Είναι σαν να έμεινα στην ίδια τάξη και να έχασα τη χρονιά μου. Φιλιά πολλά, Άννα μου!!!

      Delete
  2. περαστικά σου!ξέρω,όταν μας ταλαιπωρεί η υγεία μας κάθε διάθεση χάνεται για καλά.εύχομαι να είσαι σιδερένια και να έχεις κέφι να δημιουργείς τόσο όμορφα καλοκαιρινά κοσμήματα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά Δέσποινα!!! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...

      Delete
  3. Περαστικά σου Κωνσταντίνα μου!!Τα σκουλαρικάκια πολύ όμορφα με ωραία χρώματα!!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Sophie!!!! Καλή μέρα και σε σένα!!!

      Delete
  4. Με έχει σώσει πολλές φορές η κατασκευή {μαγειρική}.
    Να φεύγει το μυαλό, να ξεχνιέται.
    Εύχομαι οτι καλύτερο και υπομονή με τις κορτιζόνες.
    Όσο για τα σκουλαρίκια, φόρα τα και ας μην ταιριάζουν με τίποτα.
    Είναι τέλεια.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εμένα, Στέλλα μου, με βοηθάει πολύ η μαγειρική... Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές... Τα σκουλαρίκαι, εννοείται πως θα τα βάλω... Αύριο κιόλας... στο σχολείο.... Χαχαχαχα!!! Φιλιά

      Delete
  5. Για αρχή να σου ευχηθώ γρήγορα περαστικά...το χαζο....να πάει στα ψηλά βουνά και εκεί να καθίσει...στη συνέχεια να σου πω ότι το ίδιο ΧΑΟΣ επικρατεί και στο δικό μου εργαστήριο-ξενώνα...αν έρθει άνθρωπος να φιλοξενηθεί τον βλέπω να τη βγάζει τη νύχτα στο σαλόνι...μπαίνω μέσα προσπαθώ να συμμαζέψω...σε μισή ώρα (και πολύ είπα) με πιάνει απελπισία και φεύγω...τα σκουλαρίκια είναι πανέμορφα και είμαι σίγουρη ότι ταιριάζουν με τα ρούχα σου...πηγαίνουν με μαύρα, με κόκκινα, με άσπρα...εγώ θα τα φορούσα ακόμα και αν δεν ταίριαζαν με τίποτα...αρκεί να μου φτιάχνουν τη διάθεση...γιατί δηλαδή ο στυλίστας της Κάρι είχε πιο πολύ γούστο;;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχαχα!!! Ναι ναι, απελπισία!!!! Τι χαζό κι αυτό.... Ονειρέυομαι έναν χώρο με άπειρα συρταράκια που θα τα συμμαζεύει κάποιος άλλος για μένα. Εγώ μόνο να κάνω κατασκευές θέλωωωωω..... Κι εγώ θα τα βάλω τα σκουλαρίκια, εννοείται, απλά ήταν στο άσχετο. Θα τα ταιριάξω... χαχαχα Φιλιαάάάάάα΄!!!!

      Delete
  6. Μου αρέσουν πολύ τα σκουλαρικάκια σου!
    Ειναι εντυπωσιακά, με όμορφους συνδυασμούς χρωμάτων και πιστεύω φορεμένα θα δείχνουν πολύ όμορφα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νά'σαι καλά Έλενα!!!! Καιρό έχω να περάσω για καμμιά καλή συνταγή. Σού'ρχομαι.....

      Delete
  7. Beautiful earings !
    Have a nice week.
    Anna

    ReplyDelete
  8. Περαστικά!!!Πολύ όμορφα τα σκουλαρίκια!!!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?