28.7.12

Καραμελένιο γλυκό με φουντούκι





Υλικά
-          1 ζαχαρούχο γάλα
-          1-2 συσκευασίες πτι μπερ ή άλλα μπισκότα
-          2 φλιτζάνια σαντιγί
-          1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα φουντούκια
-          2 κουταλιές κακάο σκόνη

-           
Αμέσως λοιπόν αγόρασα 4 κουτιά και τα έβρασα στη συσκευασία τους 4 ώρες! Ναι ναι, τα κουτιά έβρασα...

Τα τρία τα έβαλα στο ψυγείο και χρησιμοποίησα, αφού κρύωσε, μόνο το ένα. Τα άλλα τα αφήνω για άλλες συνταγές, μια και η φίλη μου με διαβεβαίωσε ότι συντηρείται κλειστό στο ψυγείο ως και 3-4 μήνες.

Βούτηξα για δευτερόλεπτα τα πτι μπερ σε γάλα και τα έστρωσα σε μία φόρμα. 

Για το παγωμένο γλυκό χρησιμοποίησα την τετράγωνη μεταλλική φόρμα ενώ για το γλυκό ψυγείου μία στρόγγυλη γυάλινη.

Από πάνω έριξα την κρέμα καραμέλας και πασπάλισα με χοντροκομμένα φουντούκια.


Από πάνω έβαλα άλλη μία στρώση πτι μπερ. Και κάλυψα με τη μισή ποσότητα κρέμα σαντιγί στιγμής.

Μετά έβαλα άλλη μία στρώση πρι μπερ και κάλυψα με την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί, στην οποία όμως είχα βάλει δύο κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη.
Το τελείωμα ήταν πάλι με φουντούκια ψιλοκομμένα και μπισκότο τριμμένο.

2-3 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και έτοιμο.



9 comments:

  1. Tο γλυκάκι πραγματκά άπαιχτο, το αντέγραψα ήδη.
    Ζαχαρούχο καραμελώνω πολύ συχνά για να φτιάξω μπανόφι και ένα σωρό άλλα γλυκά.
    Θα σου πω το εξής.
    Το καραμελωμένο ζαχαρούχο δεν χρειάζεται ψυγείο, διατηρείται ωραιότατα σε κάποιο από τα ντουλάπια σου, σε δροσερό μέρος.
    Εχει τύχει να φυλάξω καραμελωμένο γάλα και 6 μήνες έτσι, δεν παθαίνει τίποτα!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αλήθεια; Τι είναι το μπανόφι;; Άσε θα μπω στο μπλογκ σου και θα το βρω... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.... Φιλιάάά, καλό σ/κ, όσο απέμεινε...

      Delete
    2. Το βρήκα το βρήκα!!! Πάω να το φτιάξω!!! Φιλιά, Έλενα!!!

      Delete
  2. καλημερα κοριτσι..τι με κανεις τωρα..δεν τα παω καλα με τα γλυκα..αλλα αυτο θα το κανω..και ευκολο φυσικα..ομορφη Κυριακη..σε φιλω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασέ το... Δεν λέμε να το φας κιόλας.... χαχαχαχα!!!

      Delete
  3. τώρα αυτά γιατί τα κάνεις;δεν μας λυπάσαι τους αφρατούλιδες!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι να κάνω κι εγώ. Όλο από αύριο δίαιτα λέμε, αλλά η χαρά της δημιουργίας... χεχεχε.... δε μας αφήνει... Καλή Κυριακή!!!

      Delete
  4. οντος απεκτο το γλυκακι σου.υπεροχο ...συγουρα θα το φτιαξω.φιλακια!καλο δεκαπενταυγουστο να εχουμε!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα και σε σένα Γιώτα...

      Delete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?