24.11.13

Κρεατόπιτα

Ας κάνω και μία ανάρτηση συνταγής. Έχω καιρό να ανοίξω τους τεντζερέδες μου στο κοινό. :) η σημερινή συνταγή είναι κρεατόπιτα.
Υλικά
500 γρ. χοιρινό κρέας για σνίτσελ
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
σέλινο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
10 λεπτές φέτες κασέρι γκούντα
γάλα, λάδι και σουσάμι για το πασπάλισμα

Ετοιμάζω το χοιρινό στη χύτρα. Τσιγαρίζω στη χύτρα με ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι, προσθέτω τα υπόλοιπα πράσινα και μόλις πιουν τα νερά τους προσθέτω και το χοιρινό. Αλατοπιπερώνω. Αφήνω να πάρει μερικές βράσεις, προσθέτω λίγο νεράκι και κλείνω τη χύτρα. Αφήνω να μαγειρευτεί για 30 λεπτά μέσα στη χύτρα.
Αφού γίνει το χοιρινό, το αφήνω να κρυώσει και μετά το λιανίζω το κρέας και το βάζω στην άκρη.

Σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί απλώνω το ένα φύλλο της σφολιάτας και τοποθετώ μέσα τη γέμιση με το χοιρινό. Από πάνω χύνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού. Τέλος (προαιρετικά) βάζω το κασέρι γκούντα σαν τελευταίο επίπεδο της πίτας, πριν βάλω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τοποθετώ και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράζω την πίτα. Αν περίσσεψε σφολιάτα, κάνω σχέδια και τα τοποθετώ πάνω στα κομμάτια. Εγώ έκανα καρδιές και λουλούδια για τους  μικρούς μου πρίγκηπες.

Ανακατεύω μισό ποτήρι ελαιόλαδο με μισό ποτήρι γάλα και το χύνω πάνω στην πίτα να πάει παντού. Πασπαλίζω και με σουσάμι αν θέλω.
Ψήνω στους 200 περίπου βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

2 comments:

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?