12.1.14

Ελιοτυρόψωμο στον αρτοπαρασκευαστή




Υλικά
  • 1 φλιτζάνι (250 μλ) νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (30 γρ.)
  • 1,5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 3 φλιτζ. αλεύρι (500 γρ.)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • .............................................
  • 1/2 φλιτζ. χοντροτριμμένη σκληρή φέτα
  • 1/2 γλιτζ. απύρηνες ελιές
  • 2 κ.σ. αλεύρι

Ετοιμασία
Βάζω το νερό στον κάδο και προσθέτω το λάδι, το θυμάρι  και το αλάτι.

Προσθέτω το αλεύρι και κάνω στη μέση μία λακκουβίτσα, μέσα στην οποία βάζω τη ζάχαρη και τη μαγιά. Η μαγιά δεν κάνει να έρθει σ' επαφή με το αλάτι, γιατί μετά δεν φουσκώνει το ψωμί, ενώ η ζάχαρη τρέφει τη μαγιά.

Θέτω τη συσκευή σε λειτουργία για παρασκευή λευκού ψωμιού. Στη δική μου συσκευή είναι για ψωμία 800γρ με μέτρια κρούστα και η διαδικασία διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Όταν τελειώσει το ζύμωμα και ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος, ανοίγω τη συσκευή και προσθέτω στον κάδο  το τυρί και τις ελιές, αφού πρώτα τα έχω αλευρώσει.

Κλείνω τη συσκευή και την αφήνω να συνεχίσει τη διαδικασία.


4 comments:

  1. Αυτό για το αλεύρωμα ελιάς & τυριού δεν το ήξερα, θα το εφαρμόσω!!!!!

    ReplyDelete
  2. Κοίτα να δεις πόσο εύκολο είναι....

    ReplyDelete
  3. νοστημιες θελω και εγω

    ReplyDelete
  4. Πόσο αφράτο φαινεται!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?