30.7.14

Σοκολατόπιτα

Ζουμερή σοκολατόπιτα


Υλικά για 10 μερίδες
Ζύμη
1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 κουτ. γλυκού μαγ. σόδα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. κακάο σκόνη
1 φλιτζ. γάλα
100 ml ηλιέλαιο
1 αυγό
2 βανίλιες
χυμός από 1/2 πορτοκάλι

Γλάσο
1 κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλιτζ. γάλα
1 κουτ. γλυκού ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Ρίχνω όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ του μίξερ και τα χτυπώ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα.

Ρίχνω τη μάζα σε βουτυρωμένο ταψί (εγώ το έβαλα στο οβάλ το πυρέξ το μεσαίο μέγεθος) Φαίνεται λίγο, αλλά μη φοβάστε, φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος και γίνεται ό,τι πρέπει. Επίσης φαίνεται κάπως ανοιχτόχρωμο, όταν είναι άψητο, όμως με το ψήσιμο γίνεται σκούρο όπως στη φωτογραφία.

Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Το γλάσο το ετοιμάζω σε μπαιν μαρί, λιώνοντας πρώτα την κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα, ώσπου το μίγμα να γίνει λείο και λαμπερό.

Αφού κρυώσει λίγο το ταψί, περιχύνουμε την πίτα με το γλάσο της.

Το γλυκό από μόνο του είναι μία αφράτη υπερπαραγωγή :), όμως αν θέλετε μπορείτε επιπλέον να το πασπαλίσετε με τριμμένο καρύδι, φουντούκι ή αμύγδαλο ή ό,τι άλλο νομίζετε.

Εμείς το σερβίρουμε σκέτο.... 

No comments:

Post a Comment

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?