14.8.14

κρουσανάκια σφολιάτας με σαλάμι γαλοπούλας και κασέρι



Δεν είναι εύκολο να ετοιμάζεις πάντα κάτι γρήγορα για να ευχαριστήσεις τα παιδιά. Ψάχνω λοιπόν συνήθως τις γρήγορες λύσεις, που θα με βγάλουν ασπροπρόσωπη απέναντι στα παιδιά μου.

Τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας είναι γι'αυτό το σκοπό πάρα πολύ εξυπηρετικά. Παίρνω τη συσκευασία που έχει δύο φύλλα σφολιάτας μέσα, ξεχωριστά συσκευασμένα, και ξεπαγώνω μόνο το ένα από βραδύς μέσα στο ψυγείο.

Το πρωί στρώνω μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνω το φύλλο μου εκεί πάνω. Για τα κρουασανάκια το κόβω το φύλλο πρώτα σε παραλληλόγραμμα και μετά τα ξαναχαράζω διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα.

Ένα κομματάκι κασέρι, τυλιγμένο σε μισή φετούλα σαλάμι, και ξεκινώ αμέσως το τύ΄λιγμα από τη φαρδιά προς τη στενή πλευρά.

Με το πινέλοαλείφω με ένα μίγμα από αβγό, γάλα και λάδι.

Τέλος, πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο ή μαυροκούκι και τα ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.

1 comment:

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?