17.11.14

Σάντουιτς γιγαντιαία αράχνη

Ένα γιγαντιαίο σάντουιτς με πόδια μπρέτσελ, που ήταν αρκετά εντυπωσιακό αλλά και νόστιμο, στόλισε το τραπέζι μας.



Υλικά
για το ψωμί και τα ποδαράκια
  • 700 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια αλάτι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 4 κουταλιές σουσάμι
  • 4 κουταλιές παπαρουνόσπορο
2 κουταλιές σόδα μαγειρική
για τη γέμιση
  • 10 φέτες σαλάμι γαλοπούλας καπνιστό
  • 10 φέτες κασέρι
  • 5-6 κουταλιές μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές ελιές σε ροδέλες

Φτιάχνω τη ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά, εκτός από τον παπαρουνόσπορο, στον κάδο. Χτυπώ τη ζύμη με τα ζυμωτήρια του μίξερ, μέχρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Σκεπάζω με μία ζελατίνα και μία πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει το ζυμάρι μου, το τοποθετώ σε αλευρωμένο πάγκο και σωρίζω τη ζύμη σε τρεις μπάλες, μία μεγάλη για το σώμα, μία μεσαία για το κεφάλι και μία μικρότερη για τα πόδια.
Πλάθω τις μπάλες και τις βρέχω με λίγο νεράκι. Πασπαλίζω παντού με παπαρουνόσπορο.
Πλάθω τα ποδαράκια σε μπαστουνάκια τα οποία βυθίζω για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, στο οποίο έχω προσθέσει δύο κουταλιές μαγειρική σόδα. Τα αραδιάζω κι αυτά στο ταψί μαζί με το χώμα της αράχνης. Ψήνω σε πάνω κάτω αντίσταση στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα και με το φούρνο μας.

Όταν κρυώσει το ψωμί, το κόβω διαγώνια στα τρία, όπως τις τούρτες, Αλείφω με μαγιονέζα και απλώνω στον "1ο όροφο" το σαλάμι και στον "2ο όροφο" το κασέρι. Σπάω τα μπαστουνάκια λίγο (δεν τα κόβω) και τα τοποθετώ σαν ποδαράκια.

No comments:

Post a Comment

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?