17.11.14

Kοτόπιτα δικτυωτή


Μία κοτόπιτα σχετικά γρήγορη και σχετικά εύκολη είναι η συνταγή αυτή. Ωστόσο είναι αρκετά εντυπωσιακή λόγω ... της δικτυωτής της όψης.

Υλικά
  • 2 κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας
  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο ή 1 διπλό στήθος φιλέτο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ κασέρι τριμμένο
  • μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδας
  • λίγο γάλα και λίγο λάδι για την επιφάνεια
  • σουσάμι και άλλοι σπόροι


Βγάζω από την κατάψυξη τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και εν τω μεταξύ βράζω στη χύτρα σε αλατισμένο νερό με ένα δαφνόφυλλο το κοτόπουλο για 20 περίπου λεπτά. Όταν γίνει, το βγάζω από την κατσαρόλα και το αφήνω να κρυώσει. Αφού κρυώσει το ξεψαχνίζω και αφαιρώ προσεκτικά τα κοκκαλάκια, αν υπάρχουν.
Σε ένα ταψί ορθογώνιο απλώνω μία λαδόκολλα και πάνω σ' αυτήν απλώνω το ένα φύλλο σφολιάτας.
Στη συνέχει πάνω στο φύλλο της σφολιάτας απλώνω το κοτόπουλο. Μετά προσθέτω τα μανιτάρια, το κασέρι και την κρέμα γάλακτος.
Το δεύτερο φύλλο το κόβω σε λωρίδες, τις οποίες απλώνω πάνω στην πίτα πλέκοντάς τες, σαν καλάθι.
Με το πινέλο αλείφω με λάδι και γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι ή άλλους σπόρους αν θέλω.
Ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Όταν ροδίσει κοιτάζετε τον πάτο της πίτας, για να δείτε αν ψήθηκε. Ενδεχομένως να χρειάζεται άλλο ένα πεντάλεπτο στην χαμηλότερη θέση του φούρνου, για να ροδίσει και ο πάτος.
Καλή σας όρεξη!

No comments:

Post a Comment

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?