29.1.15

Καραμελένιο γλυκό με φουντούκι







Υλικά
-         
1 ζαχαρούχο γάλα
-         
1-2 συσκευασίες πτι μπερ ή άλλα μπισκότα
-         
2 φλιτζάνια σαντιγί
-         
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα φουντούκια
-         
2 κουταλιές κακάο σκόνη


-         
 
Αμέσως λοιπόν αγόρασα 4 κουτιά και τα έβρασα στη συσκευασία τους
4 ώρες! Ναι ναι, τα κουτιά έβρασα...

Τα τρία τα έβαλα στο ψυγείο και χρησιμοποίησα, αφού κρύωσε, μόνο το
ένα. Τα άλλα τα αφήνω για άλλες συνταγές, μια και η φίλη μου με διαβεβαίωσε ότι
συντηρείται κλειστό στο ψυγείο ως και 3-4 μήνες.

Βούτηξα για δευτερόλεπτα τα πτι μπερ σε γάλα και τα έστρωσα
σε μία φόρμα. 

Για το παγωμένο γλυκό χρησιμοποίησα την τετράγωνη μεταλλική φόρμα
ενώ για το γλυκό ψυγείου μία στρόγγυλη γυάλινη.

Από πάνω έριξα την κρέμα καραμέλας και πασπάλισα με
χοντροκομμένα φουντούκια.


Από πάνω έβαλα άλλη μία στρώση πτι μπερ. Και κάλυψα με τη
μισή ποσότητα κρέμα σαντιγί στιγμής.

Μετά έβαλα άλλη μία στρώση πρι μπερ και κάλυψα με την
υπόλοιπη κρέμα σαντιγί, στην οποία όμως είχα βάλει δύο κουταλιές της σούπας
κακάο σκόνη.
Το τελείωμα ήταν πάλι με φουντούκια ψιλοκομμένα και μπισκότο
τριμμένο.

2-3 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και έτοιμο.








1 comment:

  1. πανεμορφο μοιαζει καλοφαγωτο !!!!!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?