Υλικά
-
1 ζαχαρούχο γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
-
1-2 συσκευασίες πτι μπερ ή άλλα μπισκότα
1-2 συσκευασίες πτι μπερ ή άλλα μπισκότα
-
2 φλιτζάνια σαντιγί
2 φλιτζάνια σαντιγί
-
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα φουντούκια
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα φουντούκια
-
2 κουταλιές κακάο σκόνη
2 κουταλιές κακάο σκόνη
-
Αμέσως λοιπόν αγόρασα 4 κουτιά και τα έβρασα στη συσκευασία τους
4 ώρες! Ναι ναι, τα κουτιά έβρασα...
4 ώρες! Ναι ναι, τα κουτιά έβρασα...
Τα τρία τα έβαλα στο ψυγείο και χρησιμοποίησα, αφού κρύωσε, μόνο το
ένα. Τα άλλα τα αφήνω για άλλες συνταγές, μια και η φίλη μου με διαβεβαίωσε ότι
συντηρείται κλειστό στο ψυγείο ως και 3-4 μήνες.
ένα. Τα άλλα τα αφήνω για άλλες συνταγές, μια και η φίλη μου με διαβεβαίωσε ότι
συντηρείται κλειστό στο ψυγείο ως και 3-4 μήνες.
Βούτηξα για δευτερόλεπτα τα πτι μπερ σε γάλα και τα έστρωσα
σε μία φόρμα.
σε μία φόρμα.
Για το παγωμένο γλυκό χρησιμοποίησα την τετράγωνη μεταλλική φόρμα
ενώ για το γλυκό ψυγείου μία στρόγγυλη γυάλινη.
ενώ για το γλυκό ψυγείου μία στρόγγυλη γυάλινη.
Από πάνω έριξα την κρέμα καραμέλας και πασπάλισα με
χοντροκομμένα φουντούκια.
χοντροκομμένα φουντούκια.
Από πάνω έβαλα άλλη μία στρώση πτι μπερ. Και κάλυψα με τη
μισή ποσότητα κρέμα σαντιγί στιγμής.
μισή ποσότητα κρέμα σαντιγί στιγμής.
Μετά έβαλα άλλη μία στρώση πρι μπερ και κάλυψα με την
υπόλοιπη κρέμα σαντιγί, στην οποία όμως είχα βάλει δύο κουταλιές της σούπας
κακάο σκόνη.
υπόλοιπη κρέμα σαντιγί, στην οποία όμως είχα βάλει δύο κουταλιές της σούπας
κακάο σκόνη.
Το τελείωμα ήταν πάλι με φουντούκια ψιλοκομμένα και μπισκότο
τριμμένο.
τριμμένο.
2-3 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και έτοιμο.
πανεμορφο μοιαζει καλοφαγωτο !!!!!
ReplyDelete