7.1.15

Ψωμί ολικής άλεσης στον αρτοπαρασκευαστή


Από καιρό πειραματίζομαι στην παρασκευή ενός ψωμιού ολικής άλεσης που να φουσκώνει στον αρτοπαρασκευαστή και να μου αρέσει σε γεύση. Αυτήν την φορά νομίζω πώς το πέτυχα, γιατί είναι πολύ πιο νόστιμο απ' ότι φαίνεται.

Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα
2/3 φλιτζανιού χλιαρό νερό
2 κουταλιές λάδι ή βούτυρο
2 κουταλιές μελάσα
2 κουταλάκι αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού διάφοροι σπόροι (εγώ έβαλα λιναρόσπορους, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, παπαρουνόσπορους)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά



Βάζω τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με τη σειρά που αναφέρονται και το βάζω στο γρήγορο πρόγραμμα. Στο δικό μου μηχάνημα είναι 2 ώρες και 10 λεπτά. Μόλις γίνει το βγάζω από τον κάδο και το αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, το αποθηκεύω όπως είναι σε σακούλα.

No comments:

Post a Comment

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?