23.2.15

Λαγάνα


Υλικά
300 ml χλιαρό νερό
2 κουτ. γλυκού αλάτι ιμαλαΐων
50 ml σουσαμέλαιο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά

σουσάμι άσπρο και μαύρο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Διαλύω τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.

Σε λεκάνη ζυμώνω τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτω και τη μαγιά. Ζυμώνω καλά.

Λαδώνω ένα στρόγγυλο μεγάλο ταψί και με τον μικρό πλάστη του χεριού ανοίγω τη ζύμη μου μέσα στο ταψί να γίνει πλακέ.

Την πατώ σε πολλά σημεία είτε με τα δάχτυλα είτε με το πηρούνι και αφού ψεκάσω με λίγο νερό, πασπαλίζω με το μίγμα των σουσαμιών.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με πάνω κάτω αντίσταση για περίπου 25-30 λεπτά. Ελέγχω αν έχει ψηθεί και ο πάτος. Αν είναι ακόμη άψητος, ψήνω για άλλα 5 λεπτά στην κάτω σκάλα του φούρνου με την κάτω αντίσταση αναμμένη.

No comments:

Post a Comment

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?