17.8.14

Μαρμελάδα φρουτοπανδαισία στον αρτοπαρασκευαστή


Σίγουρα θα σας έτυχε να σας περισσεύουν κάποια φρούτα, που να θέλετε να τα σώσετε από τα σκουπίδια, μια και κανείς δεν τα τρώει. Μετά από μία επίσκεψη μαμάς και πεθεράς βρέθηκα με μία πληθώρα φρούτων, που μπορούσαν να χορτάσουν έναν λόχο. Τι να κάνω λοιπόν; Έκανα μαρμελάδα.

Υλικά
1 κιλό φρούτα χοντροαλεσμένα, ό,τι νάναι (2 σύκα, 2 βανίλιες, 1 μήλο. 2 ροδάκινο κτλ)
2 κουταλάκια χυμό λεμόνι
1 φακελάκι πηκτίνη σκόνη
500 γρ. ζάχαρη


Βάζω όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και στο πρόγραμμα jam. Η διάρκειά του στο δικό μου μηχάνημα είναι 1 ώρα και 20 λεπτά. 

Εν τω μεταξύ αποστειρώνω τα βάζα στο φούρνο στους 120 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά και βουτάω τα (καινούργια) καπάκια σε βραστό νερό.
Όταν γίνει η μαρμελάδα μου, γεμίζω τα βάζα, βιδώνω και γυρίζω ανάποδα μέχρι την άλλη μέρα. Μετά τα αποθηκεύω σε ένα ντουλάπι και κρατούν τουλάχιστον για ένα χρόνο.
Η ποσότητα αυτή μού γεμίζει δύο μεγάλα βάζα και ένα μικρό.

1 comment:

  1. Το Σάββατο που περίμενα επισκέψεις, έφτιαξα ένα τεράστιο μπώλ δροσερή φρουτοσαλάτα.Τελικά, κανένας δεν ήθελε... προτίμησαν το παγωτό!!!
    Θα ακολουθήσω λοιπόν την συνταγή σου να τα κάνω μαρμελάδα στον αρτοπαρασκευαστή!!!!! Νά'σαι καλά για την ιδέα που μου έδωσες!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?