Υλικά που χρειάστηκα
- 1/2 φάκελο σκόνη σαντιγί χτυπημένη στο μίξερ με 2 ποτήρια γάλα
- 2 κρόκους αυγών χτυπημένοι με 75 γρ. ζάχαρη
- 4 κουταλιές σοκολατένια πραλίνα (εγώ έβαλα μερέντα)
- 2 κουταλιές λικέρ κρέμα (τύπου μπέιλις)
Αφού έσφιξε λοιπόν η σαντιγί, έβαλα προσεκτικά και το χτυπημένο αυγό με τη ζάχαρη. Τα ανακάτεψα προσεκτικά. Ζέστανα ελαφρά την κρέμα σοκολάτας για να γίνει πιο ρευστή και την έβαλα κι αυτήν στο μίγμα. Τέλος πρόσθεσα και το λικέρ.
Στην καταψυξη έχω τώρα μόνιμα τον κάδο από την παγωτομηχανή. Έβγαλα λοιπόν τον κάδο, έβαλα μέσα το μίγμα και την άφησα να δουλεύει για 45 λεπτά.
Οι ποσότητες αυτές δίνουν περίπου 750 γρ παγωτό.
Σσσσ, έβαλα τώρα δυο μικρές μπάλες στο φλυτζανάκι του καφέ μη με δουν οι μικροί μου, γιατί θα με κυνηγάνε, άμα τελειώσει το παγωτό.
Τη δροσιά του να έχετε!!!
Parfait pour les jours de canicule !
ReplyDeleteBon weekend !
Anna
Σοκολάτα με baileys, πολυαγαπημένος συνδυασμός!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
μμμμ...νόστιμο φαίνεται!!!Και εγώ εδώ και 2 χρόνια το παγωτό το κάνω μόνη μου,όμως χωρίς αυγά.....και βάζω μέσα ότι νομίζω πως ταιριάζει.
ReplyDeleteΠολλά φιλιά και καλό ΣΚ-)