9.12.12

Μπισκότα βουτύρου (πτι μπερ)


Υλικά
  • 125 γρ, μαλακό βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 60 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. γάλα (περίπου 1/4 του ποτηριού)
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο ή χοντροαλεσμένα αμύγδαλα

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια, ώσπου το μίγμα να γίνει κρεμώδες.

Λίγο λίγο προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ση συνέχεια προσθέτουμε τ'αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το γάλα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζουμε ένα κορνέ με μύτη χοντρή αστεροειδή και φτιάχνουμε με το μίγμα κύκλους πάνω στη λαδόκολλα.  

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσοροδίσουν. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπαιν μαρί. Βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας ως τη μέση, έτσι ώστε να καλυφθεί το μισό μπισκότο με κουβερτούρα. Στη συνέχεια βουτάμε το μπισκότο σε τριμμένο ινδοκάρυδο ή χοντροκοπανισμένο αμύγδαλο.

Τα μπισκότα αυτά είναι τραγανά και νόστιμα. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης αφού κρυώσουν καλά, είναι να μπουν σε μεταλλικό κουτί. Στρώστε στη βάση του μια λαδόκολλα, για να μην έρχεται το μπισκότο σε απευθείας επαφή με το μέταλλο. Μπισκότα που σκλήρυναν πολύ, επανέρχονται αν στο κουτί βάλετε μαζί κι ένα κομμάτι φλούδα από μήλο, λεμόνι ή πορτοκάλι ή μία φέτα ψωμιού. Για να μην εμφανιστεί μούχλα όμως, είναι καλό να τα αλλάζετε (φλούδες ή ψωμί) κάθε δυο μέρες.


15 comments:

  1. Φαίνονται λαχταριστότατα!!! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραία φαίνονται και δεν ήξερα τα tips που έδωσες για να διατηρούνται αφράτα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!! χαχαχα! Φιλιά

      Delete
  3. Νοστιμότατα πρέπει να είναι!...σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστα!
    Κωνσταντίνα σ`ευχαριστώ για τα κολπάκια για το πως τα διατηρούμε αφράτα τα μπισκότα μας...ομολογώ πως δεν τα ήξερα...
    Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'εμάς που είμαστε εγώ και 4 άντρες :) έγιναν πράγματι ανάρπαστα. Καλή μέρα

      Delete
  4. Νόστιμο κι εύκολο, νομίζω θα τα δοκιμάσω! :)

    ReplyDelete
  5. νοστιμότατα!!!!!

    ReplyDelete
  6. Appétissant !
    Bonne semaine.
    Anna

    ReplyDelete
  7. ...Και τι εντυπωσιακά!
    Τέλεια Κωνσταντίνα.

    Z.

    ReplyDelete
  8. Υπέροχα τα μπισκοτάκια σου Κωνσταντίνα και πολύ καλά τα τιπάκια που μας δίνεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. μμμμ....ωραίο νόστιμο μάθημα-))))
    και φαίνονται μούρλια!!!!
    φιλιά-)

    ReplyDelete
  10. Μέχρι εδώ μύρισαν τα μπισκοτάκια σου.

    ReplyDelete
  11. Μμμμμμ.... τέλει φαίνονται αν και δε μ' αρέσει η καρύδα!!!! Αλλά αφαιρείται, έτσι δεν είναι; Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  12. φαινονται τελεια!!!!

    ReplyDelete

Jewellry

Crafts for kids

What are we eating today?