Υλικά
- 125 γρ, μαλακό βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη
- βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 ασπράδια αβγού
- 60 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
- 200 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. γάλα (περίπου 1/4 του ποτηριού)
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρ. ινδοκάρυδο ή χοντροαλεσμένα αμύγδαλα
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια, ώσπου το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
Λίγο λίγο προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ση συνέχεια προσθέτουμε τ'αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το γάλα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζουμε ένα κορνέ με μύτη χοντρή αστεροειδή και φτιάχνουμε με το μίγμα κύκλους πάνω στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσοροδίσουν. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπαιν μαρί. Βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας ως τη μέση, έτσι ώστε να καλυφθεί το μισό μπισκότο με κουβερτούρα. Στη συνέχεια βουτάμε το μπισκότο σε τριμμένο ινδοκάρυδο ή χοντροκοπανισμένο αμύγδαλο.
Τα μπισκότα αυτά είναι τραγανά και νόστιμα. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης αφού κρυώσουν καλά, είναι να μπουν σε μεταλλικό κουτί. Στρώστε στη βάση του μια λαδόκολλα, για να μην έρχεται το μπισκότο σε απευθείας επαφή με το μέταλλο. Μπισκότα που σκλήρυναν πολύ, επανέρχονται αν στο κουτί βάλετε μαζί κι ένα κομμάτι φλούδα από μήλο, λεμόνι ή πορτοκάλι ή μία φέτα ψωμιού. Για να μην εμφανιστεί μούχλα όμως, είναι καλό να τα αλλάζετε (φλούδες ή ψωμί) κάθε δυο μέρες.
Φαίνονται λαχταριστότατα!!! Καλημέρα!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!!
DeleteΠολύ ωραία φαίνονται και δεν ήξερα τα tips που έδωσες για να διατηρούνται αφράτα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!! χαχαχα! Φιλιά
DeleteΝοστιμότατα πρέπει να είναι!...σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστα!
ReplyDeleteΚωνσταντίνα σ`ευχαριστώ για τα κολπάκια για το πως τα διατηρούμε αφράτα τα μπισκότα μας...ομολογώ πως δεν τα ήξερα...
Καλή σου μέρα!
Σ'εμάς που είμαστε εγώ και 4 άντρες :) έγιναν πράγματι ανάρπαστα. Καλή μέρα
DeleteΝόστιμο κι εύκολο, νομίζω θα τα δοκιμάσω! :)
ReplyDeleteνοστιμότατα!!!!!
ReplyDeleteAppétissant !
ReplyDeleteBonne semaine.
Anna
...Και τι εντυπωσιακά!
ReplyDeleteΤέλεια Κωνσταντίνα.
Z.
Υπέροχα τα μπισκοτάκια σου Κωνσταντίνα και πολύ καλά τα τιπάκια που μας δίνεις!
ReplyDeleteΦιλιά!
μμμμ....ωραίο νόστιμο μάθημα-))))
ReplyDeleteκαι φαίνονται μούρλια!!!!
φιλιά-)
Μέχρι εδώ μύρισαν τα μπισκοτάκια σου.
ReplyDeleteΜμμμμμ.... τέλει φαίνονται αν και δε μ' αρέσει η καρύδα!!!! Αλλά αφαιρείται, έτσι δεν είναι; Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
ReplyDeleteΦιλιά
φαινονται τελεια!!!!
ReplyDelete